PRESSEMEDDELELSE

Sådan sparer du penge – og CO2
Få inspiration til, hvordan du gavner pengepungen og hjælper klimaet samtidig. Kom til borgermøde torsdag den 17. marts 2011.

Torsdag den 17. marts 2011 inviterer Sorø Kommune, Danmarks Naturfredningsforening og DONG Energy til møde om de mange muligheder, man som borger og forbruger har for at nedbringe sit CO2-udslip og spare penge.

Som led i udarbejdelsen af en klimahandlingsplan for kommunen inviterer Sorø Kommune m.fl. til en række borgermøder om forskellige emner, der belyser, hvordan vi i fællesskab kan nedbringe vores CO2-udledning til gavn for klimaet.

Det første møde henvender sig til borgere, boligejere, boligforeninger og lokalråd i hele kommunen, som kan få viden og inspiration til energibesparelser i boligen og i forhold til transport.

Du kan blandt andet høre om jordvarme, solvarme, energirigtige vinduer og isolering, og om, hvad du kan spare. Hør om, hvordan boligforbedringerne kan finansieres, og hvordan du kommer i gang.

Mødet finder sted torsdag den 17. marts 2011, kl. 19-21, hos DONG Energy, Merløsevej 1B, Stenlille.

Der bliver også mulighed for at se en udstilling om naturgaslageret.
Mødet er gratis og kræver ikke tilmelding.

Program for mødet

19:00 Velkomst v/ DONG Energy
19:10 Sorø Kommunes klimahandlingsplan v/ Sorø Kommune
19:30 DONG Energys cleantech-løsninger for private boligejere og boligforeninger v/ DONG Energy
20:00 Pause og forfriskning
20:15 Sådan kan du spare CO2 på bl.a. transport og elforbrug – Oplæg til debat og dialog v/ Danmarks Naturfredningsforening – lokalafdeling Sorø
20:45 Opsamling og afslutning v/ Teknik og Miljøudvalgsformand Linda Nielsen

Hvis du vil vide mere
• Læs mere om møderne, udkastet til klimahandlingsplan, kortlægningen og gode råd til, hvad du selv kan gøre på www.soroe.dk/klima. Her er også links til informationer på andre hjemmesider om klima.
• Læs mere om DONG Energys løsninger til energibesparelser i boliger på www.dongenergy.dk/privat om bl.a. Cleantech.
• Læs mere om klima på www.dn.dk

Skriv til os
Send gerne dine ideer og forslag til indsatser for et bedre klima til klima@soroe.dk inden den 20. april 2010. Alle ideer og forslag vil blive behandlet og danne grundlag for at gøre klimahandlingsplanen færdig til endelig vedtagelse i byrådet i juni 2011.

Tuelsø set fra Fulbyvej