PRESSEMEDDELELSE

Sorø roerne vandt 34 medaljer ved Ergometer Cup i Bagsværd Roklub
24 af klubbens velforberedte og glade ungdomsroere i alderen 10 år og opefter satte deres præg på et velorganiseret Ergometer Cup for ungdomsroere i Bagsværd Roklub, hvor 50 unge roere fra Furesø, Næstved, Stevns, Roskilde, Lyngby, værtsklubben Bagsværd og Sorø Roklub roede til ”den store guldmedalje” i 2- og 4- slides over 500 meter samt stafet over 2000 meter for hold på fire roere.

Sorø roernes overbevisende roning, som resulterede i medaljehøst på 34 medaljer, skyldes Birgit Juel-Hansens vedholdende træning af de unge i ergometer mandage og onsdage eftermiddage vinteren igennem. Hertil kommer at flere af dem har trænet sammen med de voksne flere aftener samt i weekender.

I flere af de mange løb var det blot et enkelt sekund eller mindre, der skilte i kampen om medajler og placeringer.

I 2 slide, årgang 97 og yngre var makkerparret Molly Kaagaard og Line Schandorff helt cool og tog guldet ½ sek. foran klubkammeraterne Ida Balslev og Ida Langkjær, med 9 sek. til bronzevinderne fra Stevns, som blev pustet i nakken af Sorøs Camilla Bendtsen og Sara Hunstrup på 4. pladsen og Frederikke Erlandsen og Kamilla Kelder Johansen på 5. pladsen.

Sorø dominerede 4 slide for piger, årgang 97 og yngre, hvor Molly Kaagaard, Line Schandorff, Ida Balslev og Ida Langkjær tog guldet foran klubkammeraterne og debutanterne Kamilla Kelder Johansen, Frederikke Erlandsen, Sara Hundstrup og Camilla Bendtsen.

Det samme gjorde sig gældende i den tilsvarende stafet, hvor 2 gange Ida, Line og Molly igen vandt guld, mens Jakob Lillelund, Jens Graudal, Peter Sloth og Thea Lindblom vandt sølv foran Kamilla Kelder Johansen, Frederikke Erlandsen, Sara Hunstrup og Camilla Bendtsen, som vandt bronze foran Bagsværd.

Jens Gaudal og Jakob Lillelund vandt 2 slide årgang 97 og yngre foran Lyngby, 2 Bagsværd hold og med klubkammeraterne Peter Sloth og Thea Lindblom på femtepladsen.

I 2 slide årgang 93 og fremefter var der 12 hold til start – heraf 3 Sorø hold. Anders Lindblom og Stefan Sørensen roede sig i mål på 6. pladsen. Mikael Rask Bertelsen og Andreas Slot besatte 8. pladsen og Jannick Gravfort og Gustav Nobel kom i mål som nr. 12.

I det tilsvarende pigeløb deltog 7 hold og Furesøs stærke makkerpar Rebecca Busk og Sofie Råberg Mikkelsen vandt og Sorøs Astrid Steensberg og Katrine Johansen roede sig i mål lige udenfor medaljerækkerne.

I 4 slide årgang 93 og fremefter tog Bagsværd guld og sølv og Sorøs Mikael Rask Bertelsen, Stefan Sørensen, Anders Lindblom og Andreas Sloth vandt bronze foran Furesø og med Sorøs debutanter Jannick Gravfort, Gustav Nobel, Signe Wodstrup og Clara Gravfort på 5. pladsen.

I det tilsvarende pigeløb tog Astrid Steensberg, Anna Olesen, Kathrine Johansen og Susan Jes Buus bronze efter 2 gange Bagsværd og med Stevns på 4. pladsen.

I det afsluttende 4 x 500 meter stafet årgang 93 og fremefter deltog 40 roere fordelt på 10 hold. Bagsværd vandt guld og sølv, mens Furesø vandt bronze tæt fulgt af Sorøs seje drenge Anders Lindblom, Stefan Sørensen, Andreas Sloth og Mikael Rask Bertelsen og med kvartetten Astrid, Anna, Katrine og Susan på 6. pladsen og Jannick, Gustav, Clara og Signe på 10. pladsen.