PRESSEMEDDELELSE

Sorø Roklub har haft stor tilgang af juniorroere i 2010. Klubben har nu mere end 40 unge roere i alderen 10-18 år, hvilket er tæt ved at sprænge alle rammer både til vands og ved landtræningen.

Denne succes førte til, at klubben for første gang i år afholdt klubmesterskab, hvor juniorerne kæmpede om deres eget junior-klubmesterskab. I juniorgruppen deltog 15 unge i kampen om klubbens første juniormesterskab, som blev roet i gigbådene ”Rete” og ”Parnas” med start ved Skjolden og mål ved roklubben.

Der blev roet to indledende, hvor vinderholdene gik til A-finalen og toerne gik til B-finalen. I alle løb var der kamp fra første åretag til mål, hvor Elsebeth K. Nielsen havde en krævende opgave som dommer og fotograf.

Ved den efterfølgende standerstrygning kunne formand Merete Leisted Busk ønske tillykke til Andreas Sloth, Michael Rask Bertelsen, Jens Graudal, Anders Lindblom og Ida Balslev (også klubmester i 2009) med junior klubmesterskabet.

Klubmestre hos de voksne blev Arne Staffe, Jens Erik Redsted Jensen, Leif Hansen, Lars Bo Andersen (også klubmester fra 2009) og Anna Olesen, som havde styringen og kommandoen.

Juniormestre (fra venstre): Styrmand Anders Lindblom, Michael Rask Berthelsen, Ida Balslev, Andreas Sloth og Jens Graudal.
Voksenmestre (fra venstre): Lars Bo Andersen, Arne Staffe, Leif Hansen, Anna Olesen og Jens Erik Redsted Jensen.

Hæder til Sorø Roere ved standerstrygningen
Sorø Roklub har tradition for at hædre og takke medlemmer for deres frivillige indsats i den forgangne sæson. Ane Staffe blev hyldet fordi han i sommerens løb har renoveret, slebet, malet og lakeret møblerne i klublokalet. Lasse Jess Buus blev hædret med Standerpokalen for sin indsats for de unge roere samt hans indsats for at finde sponsorer til aktiviteter og materiel til klubben. Susan Jess Buus blev hædret med ”Brasso-pokalen” for hendes aldrig svigtende indsats i single sculler, hvor hun vandt bronze ved DM. Desuden var der stor tak til Birgit Juel-Hansen, Arnold Pedersen, Gert Busk og Lasse Buus for deres vedholdenhed gennem hele sæsonen med træning af klubbens ungdomsroere mandage og onsdage til lands og til vands.

Så tæt løb var der i juniorkaproningen.