Der er flere forskellige gode spisesteder i Sorø.

Støvlet Katrines Hus ligger nær ved Kongebroen på bredden af Sorø Sø. Det er et af de mere eksklusive spisesteder i Sorø. Restauranten tilbyder bl.a. en sæsonvarieret Torvemenu med op til seks retter og tilhørende vinmenu.

Midt på Torvet i Sorø, få meter fra statuen af Frederik VII, ligger Torvets Bistro. Det er et af flere spisesteder i Sorø, som tilbyder forskellige former for fastfood. Når vejret tillader, kan man nyde maden udendørs, hvor der er parasoller og tæpper.

På den anden side af gaden ligger Valencia Café og Ristorante, der har et meget omfattede menukort med såvel frokostretter som aftensmad. På menuen findes overvejende italienske retter.

Café Tre Konger på Østergade er endnu et af Sorø midtbys spisesteder. Kokken byder på en tre retters sæsonvarieret aftenmenu. Cafeen tilbyder også weekendbrunch, varme og kolde frokostretter samt naturligvis kaffe og kage.

Midt på Storgade i Sorø har Postgården i mere end 300 år budt gæster på både mad og ly for natten. Køkkenchefen tilbyder en fastlagt menu, hvorfra man kan vælge 2,3 eller 4 retter. Frokostmenuen består helt klassisk af bl.a. sild og pariserbøf.

Lidt uden for Sorø på vejen mod Ringsted ligger et andet af byens historiske spisesteder, nemlig Krebshuset. Menuen omfatter klassiske kroretter som fiskefilet, mørbradgryde, hakkebøf og stjerneskud.

På Comwell Sorø Storkro i Pedersborg kan man nyde en storslået udsigt over Sorø og Pedersborg søer, mens det kompetente køkken kræser om ganen med god mad og vin. Det er et af flere spisesteder i Sorø med plads til såvel en intim middag som større banketter.

Restaurant Tee-Stedet ligger i smukke omgivelser ved Sorø Golf Klub på Suserupvej. Ligesom andre af byens spisesteder leverer også Tee-stedet i Sorø mad ud af huset. Spiser man i restauranten, kan man samtidig se golfspillerne drive eller øve sig på par 3-banen.