Kongskilde Marked denne weekend var en kæmpe succes. Trods truende skyer og enkelte regnbyger myldrede folk fra Sorø og omegn til det store marked på Kongskilde Friluftsgård.

Her var over 100 forskellige boder og stande med bl.a. dyr, husflid og økologiske produkter til bad og køkken.

Børnene kunne ride på ponyer og klappe kaniner. Der var også ildere, geder, falke og høns. Man kunne købe en masse forskellig flot og unik kunsthåndværk, f.eks. keramik, smykker, pileflet, lædervarer og tøj af uldfilt.

Interesseorganisationer var på pladsen for at slå et slag for, at naturen beskyttes såvel som benyttes. Danmarks Naturfredningsforenings bod præsenterede vilde dyr fra Danmark (udstoppede!), og Danmarks Jægerforbund informerede om jagtstier og hornblæsning.

I gården kunne man købe fadøl, sandwich og pølser. I boderne var der masser af lækre økologiske varer, hvis man ville have noget spiseligt med hjem.

Formålet med Kongskilde Marked er at formidle naturens mangfoldighed til moderne mennesker, der er vant til, at maden ligger klar i køledisken, og striktøjen kan købes i tøjbutikken. De mange besøgende på Kongskilde Marked vidner om, at interessen for naturen og det hjemmelavede er stigende.