Foreningen Svøm og Leg, der er tilsluttet DGI Vestsjælland, har som formål at give medlemmerne ”vandtilvænning, svømmeundervisning og fremme samvær”.

Svøm og Leg har undervisning i babysvømning torsdag og lørdag formiddag – holdene hedder Haletudserne. Babyer kan gå til svømning med en voksen fra de er 8 uger og vejer 4 kg. Babysvømning giver de små tryghed ved vand, stimuler motorik og udvikling, lærer dem at bevæge sig aktivt i vand, og giver en tæt voksen/barn kontakt.

Børn, der ikke længere kan kaldes babyer, avancerer til Guldfiske-holdene. Fra 3-5 år er man Søhest og fra 5-7 år Delfin. Herefter går man på hold sammen med Hajerne. Børn, der som 8-årige endnu ikke har nogen svømmeerfaring, kan starte hos Spækhuggerne, for senere at kvalificere sig til Hajerne.
Svøm og leg har også forskellige tilbud til voksne, f.eks. vandaerobic, genoptræning for gigtramte og fitness for overvægtige.

Du kan blive skrevet op til undervisningen i Svøm og Leg i Sorø ved at udfylde og indsende den tilmeldingsblanket, der downloades fra hjemmesiden.