Sorø Bibliotek ligger på Storgade 7 i De unge Herrers Gård, hvor en af Sorøs ældste bygninger findes. I øjeblikket skæmmes den hyggelige gård af Vestsjællands Kunstmuseums ombygning, men når dette projekt er afsluttet, vil det være endnu mere imponerende omgivelser.

Biblioteket har 7 pc’er med låneradgang til internettet, 1 pc til tekstbehandling og 4 pc’er til søgning i Biblioteksbasen. Der er for nyligt etableret trådløst netværk til gratis anvendelse.

På Bibliotekets hjemmeside kan man bl.a. bestille bøger fra andre biblioteker og forny sine lån.
Børnebiblioteket i Sorø har en stor legeafdeling for de små med gynge, tov til at svinge sig i, hule, tegneredskaber og legetøj herunder en meget stor tændstiksæske. Større børn kan låne en computer til spil eller internetsøgning.

Biblioteket åbner kl. 10 tirsdag til lørdag, men først kl. 14 om mandagen.