De danske købstæder gemmer på dramatiske historier og store skatte. For fjerde år i træk rykker DR1 og Guld i Købstæderne ud i landet for at se nærmere på fem købstæders historiske betydning for Danmark, og den måde vi lever på i dag.

Alle kan få deres antikviteter og andre spændende ting vurderet. Foto: DR

I weekenden den 12. og 13. maj besøger programmet Sorø, hvor Festsalen på Sorø Akademi danner rammen om tv-optagelserne.

DR1 og Guld i Købstæderne inviterer derfor lokale indenfor med deres smykker, kunst, design eller andet de måtte være nysgerrige på at få vurderet og sat historie på.

Vurderingsbranchens bedste eksperter står klar med deres viden om alle genrer og om den lokale kunst.

Er de fremmødte også interesserede i at sælge tingene, har de måske muligheden, når tre af landets store antik-, kunst- og designopkøbere står klar til at byde hinanden op.

I år er det Sofie Østergaard, der træder ind i værtsrollen i en genre, hun ikke har prøvet før. Men det afskrækker hende ikke:

“Jeg er super nysgerrig på mennesker og steder, og jeg er altid klar på at lære noget nyt, hvilket jeg helt sikkert kommer til. Jeg glæder mig til at rejse Danmark tyndt sammen med Guld i Købstæderne, for der er altid stor glæde og imødekommenhed uanset, hvor vi kommer frem,” siger hun.

Og så håber hun, der kommer rigtig mange besøgende:

Sofie Østergaard er ny vært på Guld i Købstæderne. Foto: DR.

“Programmerne lever jo af, at det vælter ind med mennesker, og det er ligegyldigt, hvad folk har med. De gode historier kan ligge alle steder, så jeg håber på at få hilst på både store og små, unge og gamle og alle dem midt imellem.”

Vurderingsarrangementerne bliver optaget på Sorø Akademi, Akademigrunden 8, 4180 Sorø. Optagelserne finder sted i Festsalen i skolens hovedbygning, og der er indgang via Fratergården.

Begge dage åbner dørene kl. 10 og lukker igen kl. 15.

Programmerne fra Sorø bliver sendt onsdag den 18. juli og onsdag 25. juli kl. 20 på DR1.