Zumbakids, Matador-mix, LSI Moderne gymnastik og Østrogenholdet. Bag navnene gemmer sig gymnastikhold fra Sjælland, der alle har fundet deres stiveste puds frem og melder klar til den traditionsrige DGI Forårsopvisning den 17. og 18. marts 2018 i Sorø.

Det skriver DGI til Dit Sorø.

Der bliver knald på, når i alt 2.514 gymnaster skal på gulvet i Sorø Hallen for at vise, hvad de har arbejdet med i løbet af sæsonen. Op mod 1.700 mennesker forventes at klappe og huje som publikum.

Foto: DGI.

Fælles er glæden
For nogle er det første gang, de skal på gulvet foran så mange mennesker. Mens andre er garvede gymnaster, der som cirkusheste lugter savsmuld. Her er plads til børnehold, DGI Landsdelshold og efterskolehold. Fælles for alle er glæden ved gymnastikken.

“Forårsopvisningerne markerer afslutningen på sæsonen og fejrer gymnasterne og vores fælles passion for idrætten. Her kan vi præsentere nybegyndere og fx vores landsdelshold, der har et højt niveau. Her er plads til alle, der vil være med”, siger Niels Vest, der er idrætskonsulent hos DGI Midt- og Vestsjælland.

Tradition med omtanke
Denne tid på året samles 130.000 gymnaster i hele landet til forårsopvisninger. Det er en stolt tradition, der udover selve oplevelsen også rummer et element, der skal sikre gymnastikken i fremtiden.

“Vi ved, at oplevelser sammen med holdet er med til at styrke sammenholdet og fællesskabet. Det giver en ekstra dimension til idrætterne, der er med til at fastholde gymnasterne. Derfor er vi glade for, at vi igen i år har så mange med”, siger Niels Vest.

Frivillige kræfter står bag
Til opvisningen i Sorø er 2.500 deltagere og endnu flere publikummer klar. Det kræver et køligt overblik og masse frivillige hænder, hvis det skal gå op i en højere enhed.

“Det er i høj grad de frivilliges fortjeneste, at vi år efter år har succes med vores opvisninger. De knokler med masser af gejst, og det skal de anerkendes for”, siger Niels Vest.

Hvor og hvornår
Forårsopvisning i Sorø den 17. – 18. marts 2018 i Sorø Hallen, begge dage fra kl. 9.00 til 18.00

Se hele programmet på www.dgi.dk/gymnastik.