Sorø Musiske Skole og Sorø Borgerskole er udvalgt til det landsdækkende projekt “OrkesterMester”, som handler om orkestersamarbejde mellem folkeskoler og musikskoler.

Foto: Sorø Musiske Skole.

Det skriver Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

I alt 10 skoler i hele landet er udvalgt til projektet, som har fået 3,4 mio. kroner i støtte fra Nordea Fonden over de næste to år.

Sorø Musiske Skole og Sorø Borgerskole er allerede godt i gang med at samarbejde om et skoleorkester.

Siden sommerferien har alle elever i 3. klasse fået både instrumental- og orkesterundervisning i et samarbejde mellem skolens musiklærere og lærerne fra Sorø Musiske Skole.

“Vi er kommet rigtig godt fra start, og eleverne er meget engagerede,” siger leder af Sorø Musiske Skole, Peter Mensink, som glæder sig over, at orkesterprojektet med de nye midler nu kan udvides til også at omfatte elever i 2. klasse.

“At vi nu er udvalgt til OrkesterMester-projektet betyder, at vi fra næste år kan invitere eleverne i 2. klasse med i orkestersamarbejdet. Det gør en kæmpe forskel, fordi det betyder, at eleverne får et halvt år mere til at blive fortrolige med deres instrument.”

Projektet rummer desuden midler til indkøb af instrumenter, og sidst men ikke mindst er der lagt op til nogle spændende musikalske oplevelser for eleverne. OrkesterMester-skolerne vil nemlig samarbejde med DRSymfoniOrkestret og andre symfoniorkestre landet over.

Fakta
Læs mere om OrkesterMester her.

Eleverne i 3. klasse på Sorø Borgerskole har musik i to timer om ugen. Her lærer de at spille et instrument og at spille sammen i et orkester. De bliver undervist af både skolens musiklærere og af lærerne fra Sorø Musiske Skole.