I dagene mellem fredag den 9. februar og torsdag den 22. februar præsenteres jazz på fem forskellige spillesteder i Sorø Kommune.

Jazzdivaen Nancy Harms besøger bl.a. Sorø. Foto: Lisa Venticinque.

Det skriver Sorø Jazzfestival til Dit Sorø. 

Programmet byder på elegant swingende triojazz, solooptræden af en banebrydende guitarist, et brag af en bigbandkoncert samt direkte fra Amerika en vaskeægte New Orleans musiker og en af New Yorks mest hotte jazzdivaer.

I Sorø spilles der på Café Tre Konger, Kunstmuseet og i Victoria Teatret. På Frederiksberg er det Café Skotte og Stentoft, som byder jazzen indenfor, og i Dianalund foregår det på Kunstnergaarden.

Programmet kan ses på www.soroejazz.dk.

Koncertrækken er Sorøs bidrag til den landsdækkende vinterjazzfestival, som hvert år siden 2001 er blevet spillet i februar. I år er den tre uger lange festival vokset til mere end 600 koncerter fordelt på godt 130 spillesteder i alle landsdele.

Det er et nationalt sammenskudsgilde mellem spillesteder, musikere og publikum, som markerer starten på en ny musiksæson. Kombinationen af festivalens længde plus det landsdækkende aspekt åbner muligheder for at møde internationale stjerner på turné og få nye danske prisvindende orkestre ud at spille over hele landet.

Programmet i Sorø
Den unge sangerinde Sasha Masakowski er en af de internationale stjerner, som kommer til Sorø. Hun er født og opvokset i New Orleans og bærer traditionerne fra jazzens oprindelse videre på den mest inderlige og charmerende måde. Hun optræder på Kunstnergaarden søndag den 11. februar.

Fra USA kommer også den succesrige jazzshowdiva Nancy Harms med sin egen kvartet. Hun viderefører den medrivende klassiske jazzstil med bl.a. Duke Ellingtons musik på sit repertoire og har nylig optrådt på så fornemme scener som Royal Albert Hall i Londen og den eksklusive New Morning klub i Paris. I Sorø kan hun opleves på Kunstmuseet torsdag den 15. februar.

Fra den hjemlige scene medvirker jazzguitaristen Mikkel Ploug med sit nye akustiske soloprogram, der i oktober 2017 blev præsenteret på Det Kgl. Teater. Det er en blanding af jazz, folk, bluegrass og third stream, fremført med en imponerende virtuos beherskelse af instrumentet. Koncerten holdes tirsdag den 20. februar hos Skotte og Stentoft på Sorøs jernbanestation.

En anden dansk nyhed er pianisten Nicolai Majland, som sprang ud som rendyrket jazzmusiker med debutalbummet ”Leaving and Believing”, hvor den fremragende sangerinde Sinne Eeg medvirkede. Med sin Gentleman Trio spiller han klassisk jazz med mindelser om Errol Garner tilsat nordisk tone og gamle danske revymelodier. Det kan opleves på Café Tre Konger fredag den 9. februar.

Den sidste og største koncert i Sorøs vinterjazzprogram holdes torsdag den 22. februar i Victoria Teatret med det prisvindende Kathrine Windfelds BigBand. Den blot 33-årige pianist og orkesterleder har med vitale kompositioner, sofistikerede harmoniske passager og uimodståeligt swingende grooves blæst anmeldere og publikum omkuld.

Sorø Vinterjazz er taknemlig for støtte fra Sorø Kommune, Statens Kunstfond og Brand af 1848 Fond

Program:
Fredag 9. februar kl. 19.00: Jazz Gentlemen Trio på CAFE TRE KONGER
Søndag 11. februar kl. 15.00: Sasha Masakowski Trio på KUNSTNERGAARDEN
Torsdag 15. februar kl. 19.00: Nancy Harms Quartet på KUNSTMUSEET
Tirsdag 20. februar kl. 19.00: Mikkel Ploug solokoncert på SKOTTE & STENTOFT
Torsdag 22. februar kl. 20.00: Kathrine Windfeld Bigband i VICTORIA

GemGem