På Sorø Kunstmuseum vil du kunne opleve et kunstværk blive levende til Kyndelmisse Lysfesten. Skuespiller Andrea Vagn Jensen vil således fortolke en tekst af forfatter Hanne Vibeke Holst foran et udvalgt kunstværk af Michael Kvium. 

Det spændende projekt går under navnet 1X1X1 –  én skuespiller fortolker én nyskreven tekst af én forfatter foran ét af kunstmuseets kunstværker.

“Formålet er at lade kunstarter mødes og inddrage publikum på nye måder, der forhåbentlig “forstyrrer” vante synsmåder og fortolkninger,” fortæller publikumschef Sanne Fejfer Olsen.

Instruktør Hans-Peter Kellner, bosiddende i Sorø, har indvilget i at gentage hans meget populære konceptet, der i 2014 resulterede i forestillingen 9x9x9 på Statens Museum for Kunst. Hos SMK var der således tale om ni skuespillere, ni forfattere og ni kunstværker.

Forfatter Hanne-Vibeke har selv udvalgt værket “En køkkenscene” af kunstner Michael Kvium og har skrevet en tekst, der er ikke nødvendigvis er bundet op på det kunsthistoriske. Skuespiller Andrea Vagn Jensen opfører teksten.

“Vi afprøver projektet til Kyndelmisse i Sorø lørdag den 27. januar. De sidste år har fået næsten 1600 gæster til at kigge ind på kunstmuseet – gæster, der ellers er tilbageholdende med at besøge os.

Vi vil dog gerne med dette projekt gå i dialog med gæsterne og nedbryde det elitære dørtrin – introducere kunsten på en legende og fantasifuld måde, der appellerer til at sanse, mærke og tænke hos både børn og voksne,” fortæller Sanne Fejfer Olsen.

Forestillingen varer ca. 10 min. og bliver gentaget hver halve time fra kl. 17.30-21 til Kyndelmisse lørdag den 27. januar.

Sorø kunstmuseum fylder 75 år og i weekenden den 2. og 3. juni markeres jubilæet med den endelige version af projekt 1X1X1, besøg af kulturministeren, jazz og måske gardehusarerne – for blot at nævne nogle af projekter Sorø Kunstmuseum arbejder på. Udover fernisering for hele to udstillinger – Søren Martinsen  med GIGANTERNE og Thomas Hylander med Historier for køkkenmøddingen.

Dit Sorø fik mandag den 22. januar lov til at kigge med under prøverne. Se også video fra prøverne nedenfor.