Af Liberal Alliance i Sorø. 

Nicolai Sandager. Foto: Liberal Alliance.

Først og fremmest mener vi jo, at vi kan se tingene fra en ny vinkel, og dermed komme med et frisk, liberalt pust i byrådssalen.

Efter nogle ugers valgkamp har vi efterhånden fundet ud af at der er flere, vi er enige med, og det er derfor også vigtigt at samarbejde på tværs af alle partier, uanset om de er grønne, røde, blå eller orange.

Vores mærkesager i Sorø Kommune er:

– Vi vil gerne skabe mere vækst i kommunens erhvervsliv, så vi kan være en attraktiv kommune for børnefamilier og derigennem skabe gode og sunde arbejdspladser, institutioner og skoler i hele kommunen.

– Vi vil arbejde for mere frihed til den enkelte daginstitution og skole, så de bedre kan tilrettelægge dag-til-dag arbejdet, så det giver mening i forhold til de børn og den kultur, der er i den enkelte institution og skole. Det er nu en gang er dem, der arbejder med børnene til dagligt, der har den bedste viden om hvordan man skaber det bedste læringsrum for børn og unge.

– Vi vil gå aktivt ind i arbejdet for at sikre en bedre mobil- og bredbåndsdækning i hele kommunen, så vi får udjævnet de sorte huller på mobilkortet. Som borger i Sorø Kommune skal man have adgang til nemt og hurtigt internet og mobildækning – det er da kun rimeligt. Samtidig giver vi bedre vilkår for at iværksættere og andre virksomheder kan etablere sig udenfor byerne.

– Vi vil arbejde for at sætte fokus på om der i kommunen kan bruges færre penge på bureaukrati og flere penge på varme hænder. Her vil vi arbejde på at få Sorø Kommune med i Indenrigsministeriets undersøgelse af hvordan vi kan fjerne selvpåført bureaukrati.

– Vi vil arbejde på at sænke kommuneskatten når det findes forsvarligt for økonomien.

GemGem