Af Rolf Clausen, borgmesterkandidat for Venstre.

Rolf Clausen. Foto: Venstre Sorø

Trivsel og høj faglighed går hånd i hånd på folkeskolerne her i Sorø. Vi har sat fokus på begge dele og vi har på de seneste resultater set en fremgang begge steder – det er vanvittigt flot, men også vigtigt.

Det skyldes mange ting, men vigtigst er det store solide arbejde som alle medarbejdere udfører hver eneste dag ude på de enkelte skoler.

Der er altid noget der kan gøres bedre. Nogle af de redskaber vi har taget i anvendelse er tidlig indsats. Noget andet er intensive turboforløb af 2 uger. Det er typisk i 8.-9. klasse, hvor vi laver nogle hold til dem der ikke i første omgang er blevet vurderet uddannelsesparate.

I Venstre ønsker vi klart, at sikre de elever der forlader vores skoler efter 9. klasse, de bedste forudsætninger for, at kunne starte på præcis den ungdomsuddannelse som de brænder for.

Generelt er der et ønske om, at flere unge tager en erhvervsuddannelse. Derfor arbejder vi målrettet på mange initiativer i tæt samarbejde med erhvervsvirksomhederne.

Dels for at ”ruste” de unge i udskolingen bedre, i forhold til kendskab og viden om erhvervsuddannelserne, det gør vi bl.a. i korte praktikforløb og dels i form af fritidsjob på virksomhederne.

GemGem