Det lokale erhvervsliv bakker talstærkt op om årets First LEGO League-turnering, som løber af stablen den 11. november på Mærsk McKinney-Møller Videncenter på Sorø Akademi.

Foto: Jeannie Karma Christensen

Det skriver Sorø Kommune til Dit Sorø.

I alt 16 lokale virksomheder har meldt sig som sponsorer for turneringen og bidrager med alt fra viden og sparring til markedsføring, praktisk hjælp og økonomisk støtte.

En af de nye sponsorvirksomheder er Højvang Laboratorier fra Dianalund. Direktør Paw Nielsen siger:

“Jeg har længe gerne villet have et tættere samarbejde med Holbergskolen, og her var First LEGO League en oplagt mulighed, fordi det handler om science, som jo også er det felt, min virksomhed arbejder indenfor. Som borger i Dianalund er jeg meget interesseret i, at vi har en god skole. Det er vigtigt for byen. Og hvis jeg kan yde et lille bidrag på denne måde, så gør jeg meget gerne det.”

Holbergskolens First LEGO League-hold har besøgt virksomheden et par gange, og Paw Nielsen har fulgt holdets projektarbejde fra sidelinjen og bidraget med sparring. Og de unge First LEGO League-entusiaster har gjort indtryk på virksomhedslederen.

“Det har været meget givende at møde holdet. De er meget engagerede, og man bliver simpelthen i godt humør af at være sammen med dem,” siger Paw Nielsen, der glæder sig til at opleve stemningen på turneringsdagen på Videncentret.

Sorø er pioner
Sciencekoordinator i Sorø Kommune, Morten Holm Svensson, mener ikke, det er tilfældigt, at antallet af sponsorater boomer i år.

“Mange virksomheder vil gerne have en god kontakt til den lokale skole. De vil gerne bidrage og vise de unge, at der er brug for dem på fremtidens arbejdsmarked og måske være med til at præge de unges uddannelsesvalg. First LEGO League er en oplagt ting at samarbejde om, fordi projektopgaverne handler om virkelighedsnære problemstillinger, og fordi eleverne på holdene er superdedikerede. Og ikke mindst fordi det bliver et brag af en fest!”

Netop den festlige stemning på turneringsdagen den 11. november er noget af det, der gør First LEGO League-turneringen i Sorø til noget helt særligt.

“Sorø har fra begyndelsen være en pioner i First LEGO League-sammenhæng, og vi er hele tiden med til at videreudvikle FLL-konceptet – som nu, hvor vi har fået det lokale erhvervsliv med. Mange kommuner opsøger os for at få inspiration. I år har Københavns Kommune meldt sig på banen og deltager med seks hold – så vi glæder os til at vise dem, hvad det er vi kan i Sorø,” siger Morten Holm Svensson.

Fakta om First Lego League

  • First Lego League er en international videnskabsturnering, som løber af stablen hvert år i november.
  • Sorø-turneringen finder sted på lørdag den 11. november på Mærsk McKinney-Møller Videncenter ved Sorø Akademi.
  • I årets turnering deltager i alt 18 hold fra seks kommuner.
  • I år afholdes desuden Junior First LEGO League, hvor seks lokale hold fra 2. årgang på Frederiksberg Skole deltager.
  • Forud for turneringen har holdene arbejdet med deres projekter i 8 uger.
  • Projekterne handler om et fælles tema, som alle hold arbejder med. I år er temaet ”hydro dynamics” og handler om menneskets brug af vand.
  • Vinderen af den lokale turnering går videre til det skandinaviske mesterskab.
  • Det er 9. gang, der afholdes First Lego League-turnering på Videncentret i Sorø.