Om lidt starter forvandlingen af Sorø Stations sidste tomme lokaler. Her vil inden længe være rum, hvor store og små virksomheder kan mødes med pendlere og selvstændige vidensarbejdere, iværksættere samt unge under uddannelse med innovation og iværksætteri i blodet.

Foto: Stationen.co

Det skriver Stationen.co til Dit Sorø.

I august fik Stationen.co tildelt 400.000 kr. til projektet fra LAG Midt-Nordvestsjælland.

Nu løfter de sløret for alt det som skal ske på stationen i Sorø under paraplyen Stationen.co med en PRE HOUSEWARMING fredag den 10. november og lørdag den 11. november.

Her byder Stationen.co på alt fra langbordsfrokost, over talks om arbejdsidentitet, talent, blockchain og designtænkning til flyvende møder i ankomsthallen, fredagsbar og politisk workshop med lokale politikere og Alternativets formand, Uffe Elbæk i anledning af det kommende kommunalvalg.

Det fulde program kan findes på https://www.stationen.co/.

Under Housewarmingdagene lanceres samtidigt Crowdfunding kampagnen – Gør Sorø Station til Knudepunkt for vidensarbejde, kreativitet og kultur.

Projektets idé og motivation
Arbejdsmarkedet er i bevægelse. Flere udskifter af forskellige årsager funktionæransættelsen med et CVR. nr. og selvansættelse, mens stress er ved at udvikle sig til en folkesygdom. Regeringen har nedsat et disruptionråd, DI ser designtænkning som et væsentligt konkurrenceparameter, og der er generelt fokus på digitalisering, udbygning og pleje af netværksrelationer samt vedvarende kompetenceudvikling i erhvervslivet.

Mette Stentoft. Foto: Skotte og Stentoft

Stationer er traditionelt centrale bygninger i byer. Et sted hvor rejser og gøremål krydses. En platform der kobler til verden omkring.

Det vil Stationen.co udvikle til en ny form, der understøtter de behov erhvervsaktive mennesker har nu og fremover.

“Jeg oplever hver dag, at der opstår de her skønne spontane møder mellem mennesker. Det er jo lige præcis i de øjeblikke, at vi udvikler os.

Så hvis du vil vækste din virksomhed må du turde træde ind i de rum, hvor du kan møde nye personligheder. Det har vi selv gjort og det skaber udvikling,” fortæller Mette Stentoft fra Cafe Skotte og Stentoft.

Grundidéen er, at skabe en fysisk og virtuel platform for vidensarbejdere og virksomheder. En kurateret ramme for fordybelse, netværksaktiviteter, vidensopdatering, rådgivning og iværksætteri mm.

Stationen.co vil tilbyde inspirerende omgivelser, invitere til at bruge den omkringliggende natur i arbejdssammenhæng, tilbyde sund mad og fysiske aktiviteter mm. der understøtter det gode liv, samt bringe designtænkning i spil for fremme af innovation.

Susanne Eiler. Foto: Cumuli.

”Vi vil skabe kurraterede og inspirerende rammer for møder mellem virksomheder, vidensarbejdere og uddannelsesinstitutioner, hvor nye idéer og tiltag kan fødes,” fortæller Susanne Eiler fra Cumuli.

Sorø Station har direkte adgang til skov og sø. Kunst og kulturelle aktiviteter af mange slags og uddannelse er en del af nærmiljøet, som også rummer mange ildsjæle – det skal bringes i spil sammen med egne kompetencer for at skabe en erhvervskulturel perle, der stimulerer udvikling af erhvervsliv og lokalsamfund.

Stationen.co tror, at samspillet mellem by og land rummer en dynamik der kan udnyttes, ved at satse på de særkender og kvaliteter vores lokale område rummer. De vil derfor udvikle et eksisterende historisk knudepunkt som ramme og platform for nye aktiviteter.

Folkene bag projektet

Café Skotte & Stentoft ved Thomas Skotte Stentoft og Mette Stentoft

Skotte og Stentoft er en økologisk kaffebar og et samlingssted, hvor kulturelle oplevelser og markeder skabes. Ambitionen er at holde stationen levende, som et vandingssted for nye og inspirerende tiltag til gavn for lokale og besøgende.

Skotte og Stentoft skaber et åndehul, hvor travle pendlere, lokale og Sorøs besøgende kan nyde lækkert bagværk og luksus kaffe i rolige omgivelser eller på deres videre rejse. Den primære opgave er at skabe et åndehul, hvor travle pendlere kan få gode hjemmebagte boller, og en lækker kaffe med sig på rejsen i deres travle dag.

Cumuli Design Lab ved Morten Bove og Susanne Eiler

Cumuli Design Lab involverer med afsæt i designtænkning mennesker og udvikler værktøjer, processer, der fremmer idéudvikling, strategi og innovation for både offentlige og private virksomheder. Det handler om at gentænke serviceydelser og processer, forbedre virksomhedskulturer, styrke brands, forny visioner, strategier og forretningskoncepter.