I hverdagens travlhed og trummerum kan vi nogle gange ende med ikke længere at mærke os selv og vores krop. Men det er vigtigt for vores nærvær at have kroppen med, påpeger samtale- og kropsterapeut Katja Petersen fra Klinik for Krop og Psyke.

“Jeg bliver ved med at være fascineret af den virkning massage med nærvær har på voksne og børn, der småstressede kommer ind af døren i min klinik med hovedet fuld af tanker og projekter,” siger hun og fortsætter:

“Jeg kan nærmest undre mig over, at det er det samme menneske, der for få timer forinden kom ind af min dør. Det er, som om personen inde bag ved træder frem og overflade uroen vaskes af.

Mange bliver dybt forundrede som modtagere, både over den dybe virkning – men også over at opdage, hvor langt de var kommet fra at mærke sig selv, fra at være nærværende.”

I hverdagen gør vi ofte blot, hvad vi føler os nødt til for at få alt til at fungere. Og glider umærkeligt længere og længere væk fra os selv og, dybest set, fra livet. Vi er her – men vi mærker det ikke rigtigt. Vi ser, men vi oplever ikke rigtigt.

Katja Petersen oplever, at vi kan forholde os til at holde en tankepause. At sindet kan have brug for at gøre ingenting. Men kroppen. Hvor er den rationelle forklaring på, hvor vigtigt det er for vores nærvær og psykiske ro og stabilitet, at kroppen er med. Den findes ikke, den rationelle forklaring.

“Når vi er meget i hovedet, så fanges vi af rationel logik – og er tilbøjelige til at glemme hvor værdifulde de ikke målbare ting i livet er: Kærlighed, skønhed, væren… Alt det, vi oplever kropsligt, sanseligt. Alt det, som vi mærker igen, når vi får kroppen med,” slutter Katja Petersen.

GemGem

GemGem