En række af bymidtens butikker deltager i Matador bag kulisserne, som Dit Sorø arrangerer i samarbejde med Hotel Postgården den 28. september kl. 19 – bestil billetter her.

Salon Fernando Møghe, Brugtbar og Kaffebar, Johs. Clausen og Lange Guld Sølv og Ure stiller op med præsentationer og særtilbud i tråd med den tidsalder, som tv-serien udspiller sig i.

Lange Guld Sølv og Ure viser fine gamle ure og et arbejdende værksted – standerure, bordure og lommeure. ”Min mand er urmager og vi har værksted på privatadressen, hvor han restaurerer alle typer stueure og armbåndsure”, fortæller Louise Knudsen. På Postgården kan du denne aften få en ursnak med Jens og se ham i sving med urværker.

Lange blev grundlagt i 1868 af Carl Lange, og er således en af de ældste butikker i Sorø. Udvalget rummer mange af de kendte ur- og smykke-mærker foruden unika. I 2016 overtog Louise Knudsen forretningen fra Jens Peter Hansen, der siden 2014 havde drevet Lange videre efter hustruen Brita Bay. Lange var ikke ukendt for Louise, idet hun havde været butiksassistent i nogle år omkring årtusindeskiftet. Den nye indehaver har fået uvurderlig hjælp af de med Sorø erfarne salgsmedarbejdere Ditte Birkholm Nielsen og Helle Sandkær Tvede. Helle blev som 17-årig ansat i butikken i 1991, i Brita Bays tid, og har således tilbragt hele sit arbejdsliv hos Lange. Helles mand er også urmager, hvorved Lange har et solidt netværk af dygtige ur-specialister.

Foto: Louise Knudsen

Foto: Louise Knudsen Foto: Louise Knudsen Foto: Louise Knudsen Foto: Louise Knudsen