Alt gik op i en højere enhed imellem fløjter, trommer, slagtøj og dirigent, da Ruds-Vedby Garden lørdag den 2. juli bragede Vejen Idrætscenter ned med deres musikstykke: Kong Arthur.

Koncertnummeret er skrevet af Gardens musikinstruktør og dirigent, Mikkel Vangkilde, som tidligere har bragt Garden en 5. plads til DM i Tambourkorps og en 4. plads til VM i Tambourkorps, tilbage i sommeren 2015.

En lang og intens træningsperiode på flere måneder kulminerede, imens en fyldt sal ventede i spænding på Danmarks eneste landsbygarde. Hvad havde deres tambourkorps at byde på denne gang?

Nerverne sad udenpå den røde/hvide uniform og både hænder og ben rystede, men da dirigenten slog an, faldt alt i hak. Salen blev bomstille, publikum lyttede og dommerne vurderede, alt imens Ruds-Vedby Garden spillede sig igennem koncertnummeret.

Det var et af de øjeblikke, hvor man skulle have været tilstede til – hårene rejste sig og man kunne se intensiteten og koncentrationen i gardisternes øjne. Imellem passagerne var der plads til smil og overskud fra gardisterne, som fremviste spilleglæde og ”coolness”.

Resultaterne blev læst op søndag aften af Gardens formand, Carsten Petersen. Dommerne havde nu vurderet alle garderkorps under DM for Bygarder. Listen blev læst nedefra, garde efter garde blev nævnt og lige pludselig – dér – på en 4. Plads kom Ruds-Vedby Garden navnet. Garden havde ikke bare præsteret at holde deres 5. plads fra forrige år, men de var rykket en plads op.

Garden er derfor nu Danmarks 4. bedste tambourkorps – og Sjællands bedste tambourkorps.

”Det er helt overvældende med denne placering, det er rigtig flot klaret af alle garderne og en kæmpe ros til vores dirigent Mikkel for hans store engagement og arbejde”, udtaler daglig leder, Rikke Marin Petersen.

Kom og vær med i Ruds-Vedby Garden
Ruds-Vedby Garden går nu på sommerferie og efter ferien venter en hård periode med medlemstallet. Garden har mange ældre gardister, som stopper grundet arbejdsliv, uddannelse og andre interesser.

”Vi er en lille landsbygarde og garderlivet er en yderst unik kultur, men ligesom andre fritidsinteresser, svinger det med medlemstallet. Vi skal værne om vores kultur, da den giver så meget til hver enkel. Man får venner for livet, man lærer at indgå i et fællesskab – store som små – socialt som musisk.

Man lærer at spille på et instrument, og man oplever en masse nye ting, både i form af rejser, men også i form af arrangementer og ture som Garden tager på. Jeg har været med i 20 år og jeg kan ikke undvære det,” udtaler tidligere garder og nu daglig leder, Rikke Marin Petersen.

Ruds-Vedby Garden søger nu derfor en masse nye drenge og piger i alderen 8 til 30 år, man behøver ikke at kunne spille på et instrument i forvejen. Det lærer Gardens dygtige og omsorgsfulde instruktører dig.

Garden starter op den 15. august 2017, og man er velkommen til at kigge forbi Gardens lokale denne dag fra kl. 17:00 på Skolegade 20 i Ruds Vedby.

Hvis man vil læse mere om Garden kan man tjekke deres hjemmeside: www.RudsVedbyGarden.dk.

/Ruds-Vedby Garden