Nu er der kun to uger til starten den 23. juli på Sorø Jazzfestival med 17 koncerter på 13 spillesteder over 8 dage.

For femte år i træk byder Sorø til jazzfestival med en uges daglige koncerter over hele kommunen fra Vester Broby i syd til Munke Bjergby og Dianalund i nord. Og med små og store og små ensembler mellem hinanden, lige fra en heftig bluesduo i Munke Bjergby kirke til et vildt udvidet 22-mands bigband med flere af dansk jazz’ største stjerner på Victoria Teatrets scene.

Det store bigband kan opleves torsdag den 27. juli, hvor komponisten Oliver Nelsons musik opføres af en stjernebesætning med saxofonisterne Jesper Thilo, Aske Drasbæk og Tomas Franck i front, den svenske Gert-Inge Persson og Henrik Bolberg mellem trompetisterne og den enestående dygtige pianist Thomas Clausen samt bassisten Jimmy Roger og trommeslager Karsten Bagge i rytmegruppen. Dertil medvirker musikere fra Copenhagen Phil og Den Kgl. Livgarde samt soranske Leif Kledal som solist på mundhamonika!

  

Blandt festivalens andre store bands er også det nok mest berømte af dem alle, Kansas City Stompers, som spiller på Kongsgaarden i Vester Broby tirsdag eftermiddag den 25. juli med den svenske sangerinde Anna Pauline Andersson i front, akkompagneret af tre blæsere og fuld rytmegruppe.

Fra Sverige kommer desuden et syvmandsorkester med den lysende skønne Mimi Terris og giver deres aktuelle meget populære version af aktuel jazz från hinsidan. Det sker ved en koncert søndag den 23. juli på Kunstnergaarden i Dianalund.

Musikavisen er udkommet
Hele programmet kan ses i en 12-sider musikavis, der netop er udkommet. Den kan fås på spillesteder, på Sorø Biblioteks Bykontor og bliver desuden omdelt til samtlige husstande sammen med Sorø Avis i næste uge.

Foruden jazzprogrammet indeholder musikavisen også hele programmet for Sorøs klassiske festival, som holdes i perioden 6.-20. august. Jazzprogrammet kan også hentes her.

Tyvstart med lokal jazz
Med lokal amatørjazz tyvstartes Sorø Jazzfestival lørdag den 22. juli kl. 14.00 på ”Værkerne”, der fungerer som Sorøs kommunale kultur- og fritidscenter.

Det er en swingende sekstet, der spiller, sammensat af en flok jazzglade voksne energibundter – som måske henter deres energi i kaffe. I hvert fald kalder de sig for ”Coffee Band”.  Ægteparret Ninna og Erik Christiansen synger og spiller guitar, Benny Skaarup blæser saxofon og klarinet, Finn Grønbæk spiller klaver, Mogens Hjelm Hansen bas og Søren Jørgensen trommer.

De seks glade amatører har fundet sammen om jazzen efter hver især at have dyrket blandt andet rock’n’roll, harmonimusik, boogie-woogie og klassisk musik, så de har sammenlagt rige musikalske erfaringer. Nu er de fælles om et mainstream repertoire med numre som Avalon, Indiana, Lullaby of Birdland og Don’t get around much anymore.

Sorø Jazz Festival