En af Alsted-Fjenneslevs sognedags højdepunkter var Benløse Frivillige Brandvæsens sirener og udlægning af skum på kælkebakken. Børn og nogle voksne fandt det dejligt at være i skummet og især den efterfølgende skyldning af de søde brandmænd, som var parat med koldt vand.

Foto: Alsted-Fjenneslev Lokalforening.

Dagen startede kl. 9.00 med stor tilslutning til spillemandsgudstjeneste i Vrangshøjs have, hvor præst Anders Frederiksen sørgede for en let stemning ved indledningen af prædikenen.

Det efterfølgende morgenbord tiltrak ca. 80 personer, som hyggede sig med hjemmebagte boller mv. medens spillemændene fra Broby sørgede for dejlig musik.

Byvandringen ad Ringstedvej med Max Balsvad blev nærmest en fælles fortælling, hvor Max havde en kort fortælling med om det enkelte hus, men hvor flere af deltageren supplerede, fordi de enten var barnefødt i Fjenneslev omkring 1950 eller før eller havde boet i Fjenneslev rigtig længe.

I år var børneaktiviteterne samlet på aktivitetsarealet, hvilket bl. a. fik flere besøgende hos spejderne. Andre populære aktiviteter var bygning af fuglehus, fodboldfitness, beachvolley, skaterbanen, fitness, spejderne, maling af klovne m.m., flødeskumskast, kongespil, petanque, som var med på aktivitetskortet, som udfyldt gav en slikpose.

Rigtig fint var det, at en del af områdets unge kom og spillede beachvolleykampe og deltog i sognedysten, som Fjenneslev vandt.

Da områdets foreninger og aktiviteter pakkede sammen kl. 16.00 kunne alle de deltagende foreninger konstatere, at det havde været en rigtig fin sognedag, med deltagelse af 135 personer.

Se billeder på facebook for Alsted-Fjenneslev Lokalforening.

På vegne af foreningerne

John Nielsen