En stor jazzpianist har bosat sig i Sorø. Søren Bebe, 42 år, rost og beundret for sin følsomme nordisk-melankolske lyd med mindelser om Bill Evans, Jan Johansson og Keith Jarret, flyttede ved nytårstid med sin familie ind i et parcelhus tæt ved skolen på Frederiksberg. Nu bydes han velkommen med en koncert ved flyglet på Sorø Kunstmuseum søndag eftermiddag den 14. maj. Med sig har han sin faste trio med bassisten Kaspar Tagel og trommeslageren Anders Mogensen. Det er ”sublim triojazz i verdensklasse: Toner som omslutter lytteren i en verden af musikalsk skønhed”, har anmeldere skrevet.

Søren Bebe er født i Odense, opvokset i Horsens, uddannet på Musikkonservatoriet i Aarhus og har senest boet med sin kone i en lejlighed i Brønshøj. Magelighed og logistik var afgørende for valget af Sorø, fortæller parret selv – ”og så vidste vi, at Sorø er smuk og hverken ånds- eller kulturforladt”.

Som andre unge familier har ægteparret nu begyndt en tilværelse som pendlere, hun til sit nye daglige job i Næstved – og han rundt i hele verden for at vedligeholde sin internationale karriere, der bl.a. har bragt ham til USA, Kina, Korea, Japan, Brasilien, Marokko og Indonesien. I dette forår skal han i marts med Cæcilie Norby til Brønderslev og i april til solokoncert i Alba i NordItalien. Derfra vender han hjem til Sorø for at spille på Kunstmuseet med sin trio. De tre musikere fandt for godt ti år siden sammen i miljøet omkring det fynske Carl Nielsen Konservatorium (hvor de var undervisere), og de har både sammen og hver for sig gjort fornemme internationale karrierer med både koncerter og pladeoptagelser i selskab med navnlig amerikanske jazzstjerner. Hjemme har de for længst opnået priser og titler som Årets Jazzmusikere og udgivet adskillige anmelderroste albums.

Søndag den 14. maj 2017 kl. 14.00
Søren Bebe, piano, Kaspar Tagel, bas, Anders Mogensen, trommer.
Sorø Kunstmuseum, Storgade 9, 4180 Sorø
Entré: 155 kr. (medlemspris: 140 kr.)
Reservation: butik@sorokunstmuseum.dk eller tlf: 57 83 22 29