Sorø Taekwon-Do Klub arrangerede d. 25-26. marts en weekend med Master Hutton fra Skotland. Master Hutton har 8. dan sortbælte, hvilket er den næsthøjeste man kan opnå i Taekwon-Do

Lørdage stod den KUBZ kursus, som er et særligt børneinstruktørprogram, hvor alle foreningens trænere deltog. Der var deltagere fra hele Skandinavien og der blevet leget, talt pædagogik og læring. Det var en givende og lærerig dag for alle, som bestod med store smil på læberne. Kurset lå naturligt i forlængelse af klubbens egne læringsprincipper for positiv, anerkendende undervisning, leg og læring.

Søndag afvikledes tre seminarer. Først et hold for de 6-11 årige, hvor Master Hutton selv forestod træningen og i praksis viste sin kunnen og alle læringsprincipper fra kurset. 40 glade børn hoppede, løb, grinede i halvanden time og fik både trænet dynamiske spark og slag, forskellige lege og selvforsvar for børn. Selv forældrene blev inddraget og takket for deres store indsats som opdragere og tryghedsskabende personer. Timen afsluttedes med en masse “High Fives” og autografer

Efterfølgende underviste Master Hutton elever i alle bæltegrader over 12 år. Det blev til fire dynamiske timer udfra mottoet: “Fit for Purpose” hvor alle fysiske øvelser og teknikker tager udgangspunkt i effektiv træning med tydeligt formål. 45 deltagere fra Norge, Sverige, Tjekkiet og Danmark fik en kæmpe oplevelse og sved på panden; naturligvis stadig med et smil på læben.

Seminaret afsluttedes med et særlig session kun for sortbælter, hvor der dels blev fokuseret på tekniske færdigheder og muligheden for at stille direkte spørgsmål om specifikke problematikker for trænere.

Det var en givende weekend med glade børn og udøvere, stolte forældre og inspirerede trænere, som vil føre idéer og metoder videre i den daglige træning.

Tak til Sorø Taekwondo-Klub for tekst og billeder: