Borgerne må nogle gange tage sagen i egen hånd, når de bliver udsat for kriminalitet. De oplever, at politiet forholder sig passivt. Det er det billede, der tegnes af TV Øst, som 13. december kunne berette, at flere huse på Smedevej fik uvelkomment besøg. Men selvom tyven er fanget på kamera, kom politiet ikke.

– Min familie lå og sov i huset, da manden tog i døren. Han kiggede ind ad vinduerne og gennemrodede både vores værksted og vores biler. Det synes jeg overhovedet ikke var rart, og det er faktisk også krænkende at nogen bevæger sig rundt på ens ejendom og roder i ens ting, siger Michael Møller Sørensen til TV Øst.

Da ejendommen har overvågningskamera, kunne han se, at tyven har ledt efter værdigenstande rundt omkring, og han meldte efterfølgende hændelsen til politiet.

Tilbagemeldingen fra politiet var, at straffen til indbrudstyven ville blive så lav, at det ikke kunne betale sig at efterforske. Derfor valgte Michael Møller Sørensen at lægge en række overvågningsbilleder af tyven på Facebook, og det medførte at tyven blev genkendt.

Politiet har nu hentet en kopi af overvågningsbillederne, fortæller TV Øst.

Foto: Anne Beth Witte