En af landets største og smukkeste middelalderkirker, Sorø Klosterkirke, udgør hvert år rammerne for juleafslutningen på Sorø Privatskole. En flot fælles afslutning på kalenderåret, hvor alle skolens 667 elever samles i kirkebygningen, med salmesang, taler, højtlæsning af juleevangeliet og musikalske indslag.

”Juleafslutningen i Sorø Klosterkirke er en tradition, der er forankret i skolens mere end 100 år gamle historie. Det er en fast del af skolens kultur, at vi samles i fællesskab sidste skoledag før en ferie. Det gør vi også før efterårsferien og sommerferien,” forklarer Tórður á Brúnni afdelingsleder for Musikskolen på Sorø Privatskole og arrangør af juleafslutningen.

Alle elever mødte på skolen som normalt kl. 8.00, hvor der var klasselærerdag med julehygge, pakkeleg og lignende de første par timer af dagen. Derefter, cirka kl. 10:10, gik de første klasser ned gennem byen til Sorø Klosterkirke, hvor juleafslutning startede kl. 10.45. Kl. 12.00 var det hele slut, hvorefter eleverne kunne gå på en velfortjent juleferie.

Programmet
Fælles: ”Det kimer nu til julefest”
Indskoling: ”Nu tændes tusind julelys”, ”Det sørme, det sandt”
SkoleKor: ”Away in a Manger”, ”Så blev det endelig jul”
Elevråd: Juleevangeliet ved elevrådsformand Kristian Jydegaard Axelsen 9.Y
Fælles: ”Et barn er født i Betlehem”
Sognepræst: Fortælling ved sognepræst Kristian Østergaard
Det Gode HerreKor: ”Velkommen igen Gud engle små”
Fælles: ”Glade jul, dejlige jul”
Skoleleder: Glædelig jul ved skoleleder Casper Madsen
VoksenKor: ”O Holy Night”
Sognepræst: Velsignelsen ved sognepræst Kristian Østergaard
Fælles: ”Dejlig er jorden”