Sorø får ny ambassade – på Sorø Station. Her kan folk, der overvejer at flytte til Sorø, få en snak med tilflytterambassadør Thomas Stentoft, som også er en af drivkræfterne bag stationscaféen Skotte & Stentoft.

Du har kun én chance for at gøre et godt førstehåndsindtryk – og den chance vil iværksætter Thomas Stentoft gerne hjælpe Sorø Kommune med at gribe på en personlig og nærværende måde, så potentielle tilflyttere føler sig taget godt i mod og oplever nogle af de kvaliteter, der kendetegner Sorø.

Mette & Thomas
Mette & Thomas

Det sker jævnligt, at gæster i caféen Skotte & Stentoft på Sorø Station spørger ind til lokalområdet og til, hvordan det er at bo i Sorø. Og de mange spørgsmål er netop det, som har givet Thomas Stentoft ideen til at gå endnu mere aktivt ind i rollen som Sorø-ambassadør. Han siger:

– Jeg er selv tilflytter, og jeg kan godt huske alle de overvejelser, man gør sig, når man går og overvejer, hvor man gerne vil bo med sin familie. Hvordan er skolen, er der nogle gode daginstitutioner, hvad med fritidsaktiviteter, og kan det fungere at pendle?

– Som potentiel tilflytter kan man læse på nettet, og man kan tale med en ejendomsmægler, men mange vil meget hellere tale med en, som selv har stået i situationen og truffet et valg. Og som kan fortælle om lokalområdet ud fra sit personlige kendskab.

Thomas Stentoft tog kontakt til Sorø Kommune og præsenterede dem for idéen med en tilflytterambassadør. Og netop ambassadørens base på Sorø Station blev afgørende for samarbejdet. Borgmester Gert Jørgensen siger:

skottestentoft 1 års– Der er fuld gang i udviklingen af netop Frederiksberg i disse år. 18 ud af de første 24 byggegrunde på Klokkergården er allerede solgt, og vi har folk på venteliste til den næste udstykning. Også på Banevej kommer der nye boliger inden for de næste år. Samtidig har vi en helt ny og moderne skole, som står klar ved årsskiftet. Frederiksberg rammer noget, som mange tilflyttere føler sig tiltrukket af. Og hvis vi gennem samarbejdet med Thomas Stentoft kan styrke dén fortælling og blive meget konkrete i forhold til at vise tilflytterne de muligheder, der er her, så synes vi, det er et forsøg værd.

Hvis tilflytterambassadøren får vind i sejlene kan det komme på tale at udbrede en tilsvarende model i kommunens andre bysamfund, siger borgmesteren.

– Nu gør vi os nogle erfaringer i forhold til Frederiksberg. Og hvis det viser sig at være en god måde at arbejde på, så vil vi overveje at etablere lignende ordninger andre steder i kommunen, siger Gert Jørgensen.

Menukortet hos tilflytterambassadøren er ganske enkelt: Man kan bestille en tilflyttersamtale eller man kan vælge den store pakke, som foruden samtalen også omfatter en rundtur i lokalområdet, så man kan opleve området med egne øjne og fx se bestemte kvarterer eller andre steder, som har familiens interesse.

– Som tilflytterambassadør er det ikke min opgave at sælge huse eller byggegrunde. Min opgave er at møde folk, hvor de er, og vise dem, hvad Sorø og Frederiksberg har at byde på, og så lade dem træffe deres egne valg, siger Thomas Stentoft.

Kontakt tilflytterambassadøren

Potentielle tilflyttere kan aftale tid til en samtale eller en samtale og en rundtur. Skriv til Thomas på tsskotte@gmail.com

skottestentoft 1 års skottestentoft 1 års skottestentoft 1 års