Sorø Amatør Teater opfører den 5. juni Nikoline Werdelins stykke ”Martas Tema” og forfatteren kommer selv til stede og åbner Holberg-sæsonen.

soroe amatoer teaterDet bliver i bedste holbergske ånd med en opsang til det bedre borgerskabs akademiske arrogance, at årets sæson på Tersløsegaard åbnes nu på søndag eftermiddag den 5. juni. Ludvig Holberg Museet har inviteret satirikeren, serietegneren og forfatteren Nikoline Werdelin til at tale, hvorefter hendes dramatiske skuespil ”Martas Tema” opføres af Sorø Amatør Teater.

I stykket, som har 16 medvirkende på scenen, spiddes snobberi og fastlåste samfundsstrukturer med skarpe karakterer, rammende replikker, vid og bid, ikke ulig Ludvig Holberg i hine tider. Nikoline Werdelin har skarpt øje for det absurde og komiske, så forestillingen er både tankevækkende, pinagtig og meget morsom.

Den nu 55-årige Nikoline Werdelin lagde som ganske ung ud med en serie ustyrligt morsomme tegneserier i Politiken og Alt for Damerne. Senere debuterede hun i 1997 som skuespilforfatter og har til dato fået opført otte skuespil. Hun er blevet belønnet med både Modersmålprisen, Reumertprisen, Kjell Abelprisen – og ikke mindst Holbergmedaljen, som hun modtog i 2010.

Her er dagens program:
kl. 16.00 – Bestyrelsesformand Flemming Pade byder velkommen
kl. 16.10 – Nikoline Werdelin taler og fortæller
kl. 17-18 – spisepause: Serveringsteltet er åbent med bl.a. frisksmurte sandwichboller med blandet pålæg fra Sejers Conditori i Sorø og div. drikkevarer (publikum er også velkomne til at medbringe madkurve). I haven er opstillet borde og stole, som man kan bænke sig ved…
kl. 18.00 – Sorø Amatør Teater opfører Martas Tema (ca. 2 timer med pause mellem akterne)
kl. 20.00 – Afslutning

Søndag 5. juni kl. 16.00 – 20.00
Sæsonåbning med forfatteren Nikoline Werdelin og Sorø Amatør Teater, der opfører ”Martas Tema”
Entré 100 kr.
Billetter kan reserveres på tlf. 7446 6770 eller post@tersloesegaard.dk

Ludvig Holberg Museet er åbent for besøgende hver lørdag og søndag kl. 12-16 hele sommeren til og med søndag den 28. august. Besøg uden for almindelig åbningstid kan aftales med foreviser Allan Aistrup på tlf. 7446 6770 eller e-mail post@tersloesegaard.dk