Det har desværre ikke været muligt at finde en fremtid for hulebyen i Parnas Natur og Aktivitetspark, oplyser projektleder Mariella Harpelunde Jensen:

Parnas Natur & Aktivitetspark 16De sikkerhedsmæssige krav til hulernes konstruktion og holdbarhed er uforenelige med DANSK HULEBYGs projekt: at bygge aktivt sammen med børn. Vi ønsker at bygge med børn, ikke at være et legepladsfirma med færdige løsninger og faldunderlag.

Selvom både Sorø kommune, forpagterne af Parnas, Danmarks Naturfredningsforening, Peter Knudsen fra Altan.dk og DANSK HULEBYG har kæmpet med hjertet i hånden, har det ikke været muligt at finde et kompromis, der lever op til de sikkerhedsmæssige krav, der stilles af myndighederne. Hvis hulebyen skal leve op til disse krav forsvinder projektets formål og sjæl: byggeri i naturen med børn, derfor bliver hulerne fjernet fra Parnas i løbet af april.

DANSK HULEBYG har fået mulighed for at arbejde videre med huler og hulebyggeri hos Naturstyrelsen på bagsiden af Kongskilde Friluftsgård uden for Sorø i en lille ældre lejrskole i den vilde natur. Her bliver desværre ikke offentlig adgang til hulebyen, men vi vil gøre alt for at fortsætte det spændende arbejde med børn og voksne – og vi er meget glade for at blive i Sorø.

Vi elsker jeres smukke by og natur – og vil gerne takke alle de gode søde mennesker vi har mødt, der ligesom os kæmper for fri leg i naturen og hulebyggeri. Vi glæder os til at byde jer allesammen velkommen hos DANSK HULEBYG på bagsiden af Kongskilde i Sorø.

Parnas Natur & Aktivitetspark 39 Parnas Natur & Aktivitetspark 23 Parnas Natur & Aktivitetspark 20