Den 1. marts sætter et nyt forpagterpar alle sejl til for at det gamle købstadshotel, Hotel Postgarden, igen skal danne rammerne for lokale borgere, erhvervslivet og turismen i Sorø og omegn.

Rene de la Cruz
Rene de la Cruz

Den ene del af makkerparret – René de la Cruz – er særdeles kendt i Sorø og omegn som bl.a. Køkkenchefen.dk. Rene vil stå for den daglige drift af hotel og restauranter som køkkenchef, og sikrer dermed husets gastronomiske oplevelser, ligesom han vil udvikle nye spændende selskabsarrangementer.

Senest har René de la Cruz været køkkenchef i København på Strøget, og inden dette var han i lidt over fire år daglig leder af Kongskilde Friluftsgård.

”Mad har altid været min passion, og at bruge gode og lokale råvarer i madlavning er en passion med ære”, siger René de la Cruz. ”Vi vil komme til at lave spændende mad og retter som hører hjemme på et klassisk hotel og spisested som Postgaarden jo er – altså tilbage til de gode gamle dyder og traditioner. Desuden vil vores a la carte restaurant ”Restaurant Holberg” byde på kulinariske oplevelser, som man ville forvente i en gourmet restaurant, dog i vores hus til priser alle kan være med til”, tilføjer René.

postgaardenTonny Skjellerup Nielsen, den anden del af makkerparret, er heller ikke uvant i restaurationsbranchen, bl.a. med 10 år som franchisetager hos McDonald’s i Slagelse og Korsør. I dag er han medindehaver af ”Nielsen bolighus” i Sorø samt Tæppeland i Holbæk.

Hotel Postgaarden udgør med sine godt 300 år på bagen, og gæster som H.C. Andersen, Ingemann og Holberg, en stor del af byens lokalhistorie. I hvert fald er det ikke til at komme udenom, at stedet byder på en vis portion nostalgi.

Mulighederne er mange på den store ejendom, beliggende i hjertet af Sorø, tæt på Klosterkirken, Akademiet og Sorø Sø. “Vi kan tilbyde alle former for arrangementer, så som bryllupper, konfirmationer, mærkedage, kurser, konferencer eller bare en hyggelig dag med forkælelse”, siger René de la Cruz. Selskabslokalerne er indrettet i smuk gammel stil, og er alle forskellige i størrelser og indretning herunder Kongesalen, Dronningsalen, Parketstuen, Sorøstuen og ikke at forglemme Holbergstuen. Inden sommer vil ”Mimmerlunden & Gårdhaven” blive omdannet til en hyggelig og afslappet familierestaurant, hvor der er højt til loftet og plads til alle aldre.

postgaardenPostgaarden kan huse selskaber op til +200 personer, og kan dække de fleste behov inkl. overnatning i unikke og hyggelige værelser, mulighed for kultur- og naturoplevelser igennem hotellets lokale samarbejdspartnere. Måske en tur på Sorø sø med ”lille Claus” eller en rundvisning i Akademihaven.

Makkerparret overtager Postgaarden den 1. marts, og hurtigt herefter åbnes dørene igen på restauranten. “Vi glæder os meget til at modtage gamle og nye gæster, med god mad og et smil på læben”, siger de samstemmende.

Står du lige nu og skal bruge et hotelværelse, er du som altid velkommen til at kontakte Postgaarden på tlf. 5783 2222 eller 3166 4121.