Røde Kors i Sorø har mange frivillige til at hjælpe på alle de områder, som sorterer under foreningen.

Det er besøgstjeneste, vågetjeneste og forskellige andre tjenester, der giver omsorg til medborgere i det nære samfund. Som ældre kan det være svært at få den hjælp, som der vitterligt er behov for, og her kan frivillige fra Røde Kors så træde til, uden at de går ind og overtager opgaver, som hører hjemme i det offentlige system.

Åbning Røde Kors Møbelbutik 2“Vi har derfor et stigende behov for frivillige, der vil hjælpe til, og lige nu er der pres på vore aktivitetsledere”, fortæller formand for Røde Kors i Sorø, Hans Lambæk, og opfordrer til at frivillige ringer og hører nærmere om det arbejde, der kan tilbydes gennem Røde Kors.

“Vi har desuden tøjbutikken i Storgade, og senest er møbelbutikken på Industrivej kommet til, og de to butikker ser ud til at supplere hinanden rigtig godt”, fortæller Hans Lambæk.

“Også her kan vi bruge flere frivillige, og det gælder i begge butikker, hvor der er stor omsætning af genbrugsting. Vi kan konstatere, at omsætningen i december måned slog rekord i tøjbutikken, og at møbelbutikken nåede at sælge for lidt over 100.000 kr. i december. Det er vi rigtig glade for, og dette er medvirkende til, at vi kan bidrage med flere penge til arbejdet i det nære samfund, og at vi kan sende flere penge videre til Dansk Røde Kors, som hjælper i verdens brændpunkter. Der har aldrig været flere flygtninge, for at nævne et af tidens store problemer, og så er vi glade for at kunne øge bidraget fra Sorø”, tilføjer Hans Lambæk.

“Der arbejdes på at forbedre vores hjemmeside, så vi kan komme bedre ud med vore mange aktiviteter, og selvfølgelig skal vi kunne præsentere alle relevante oplysninger, når der bliver søgt på Røde Kors hjemmeside. Det er vi i fuld gang med”, slutter Hans Lambæk.

Ønsker du at blive frivillig i Røde Kors kan du ringe til Hans Lambæk på tlf. 21 43 43 61 for nærmere oplysninger.

Den nye møbelbutik åbnede i december 2015
Den nye møbelbutik åbnede i december 2015