Sorø Jazzfestivalen har indgået aftale med Dagmarbryggeriet i Ringsted om sponsorat af det kommende års jazzkoncerter i Sorø. Dagmar er et ti år gammelt mikrobryghus med et varieret sortiment af både classic, porter og aletyper med historiske navne som Bengerd, Svend, Knud og Valdemar samt flere typer fadøl. Bryggeriet har stærke lokale rødder og ledes af ingeniør Søren Vestergaard, Dianalund, i samarbejde med en håndfuld ølentusiaster.

dagmarÅrsproduktionen er godt 35000 liter øl, som forhandles over hele Sjælland, bl.a. i Nyrup, Dianalund og Sorø.

Aftalen indebærer, at Dagmarbryggeriet yder økonomisk støtte til musikken, mens festivalens arrangør på sin side anbefaler spillestederne at sørge for at have Dagmarøl i hanerne (eller på flasker), så publikum kan smage på årets jazzøl. Det har i forhandlingerne om sponsoraftalen været drøftet, om det lille bryggeri har tilstrækkelig kapacitet til at forsyne alle festivalens musiksteder.

Søren Vestergaard har forsikret, at bryggeriet nok skal disponere, så ingen løber tør for øl. Dagmar har ovenikøbet sin egen lokale ølbil til hurtig levering.

For Dagmarbryggeriet drejer det sig ikke alene om at lære jazzfolket deres øl at kende. Det er forretningsstrategien at opnå større fodfæste på det helt lokale marked – og ønsket om at komme til Sorø er så stærkt, siger Søren Vestergaard, at bryggeriet endda gerne flytter hele produktionen til Sorø, hvis der kan findes et passende lokale til de fine brygkedler, som er indkøbt fra Oxford i England.