September måned er kulturel måned. Efterårsvejret tager over, de lange solskinsdage forsvinder og tilmed de lyse nætter. Med andre ord bliver det museumssæson – og dette har Sorø Kunstmuseum taget højde for. Deres kalender for september er spækket med interessante arrangementer.

 

D. 18. september 2015 t.o.m d. 16. januar 2016 vil udstillingen “HEERUP & MERTZ. SKRAMMEL-AVANTGARDE” kunne opleves på Sorø Kunstmuseum.

Udstillingen Heerup & Mertz. Skrammel-avantgarde præsenterer eksperimenterende film, legende skrotskulpturer og slagkraftige malerier af Henry Heerup og Albert Mertz.unnamed-1

Henry Heerup er kendt som fabulerende Cobra-kunstner og Albert Mertz forbindes med en stram geometrisk og konceptuel kunst – de to kunstnere er derfor bedre kendt for deres forskelle end for deres ligheder. De tegner to forskellige retninger i kunsthistorien. 

De har dog det til fælles, at de begge har et slægtskab med avantgardekunsten fra starten af det 20. århundrede. Udstillingen Heerup & Mertz. Skrammel-avantgarde giver et indblik i ligheder og forskelle mellem de to kunstneres udtryk.

Du kan læse mere om udstillingen her. 

 

 

Lørdag d. 26. september 2015 kl. 14 er der dialog om Poul Gernes store værk Drømmeskibet. 

unnamedI slutningen af september vises Poul Gernes store værk Drømmeskibet frem på museet, og i den forbindelse er den tidligere museumsdirektør Troels Andersen inviteret til at fortælle om Poul Gernes og Eks-skolen på et af efterårets dialog-møder.

Der er et begrænset antal billetter, og tilmelding er nødvendig på mail eller tlf. 57 83 22 29

 

Søndag d. 27. september kl. 11.30 får du muligheden for at komme med på en af de månedlige søndagsomvisninger.

Her kan du opleve Sorø Kunstmuseums højdepunkter og smukke arkitektur på en omvisning med museets kunstformidler. Omvisningen er gratis, når entre er betalt – og tilmelding er ikke nødvendigt.

/KB