Det brede samarbejde om Sorø Jazzfestivalen bærer mange frugter. En af dem, der er lige til at plukke allerede før musikken begynder, er den ny Sorø Jazzavis. Den udgives af Sjællandske Medier og kan findes som e-avis på adressen www.e-pages.dk/sn/615/.

Jazzavisen er samtidig trykt i 21.000 eksemplarer og kan hentes blandt andet på spillestederne, Turistbureauet og bibliotekerne. Desuden bliver den i den kommende uge omdelt til alle husstande i Sorø, Ruds Vedby, Dianalund, Munke Bjergby, Stenlille, Nyrup, Fjenneslev og Glumsø sammen med Sorø Avis. Hele programmet kan også læses på www.soroejazz.dk.

Jazzen begynder at spille søndag den 19. juli kl. 16.00 på Tersløsegaard. I Holbergsk ånd er det en jazz&poesi koncert med digteren Nicolaj Stochholm og Reverse trio. Forinden tyvstartes festivalen samme dag kl. 13.30 på Værkerne i Sorø med en amatørjazzkoncert.

I ugens løb følger 17 koncerter indtil afslutningen på Sorø Kunstmuseum søndag den 26. juli kl. 15.00 med den amerikanske pianist Phil Markowitz.

Jazzfestivalens omfattende program med et halvt hundrede fine professionelle musikere er blevet muligt takket være støtte og tilskud fra Sorø kommune, Statens Kunstfond, Egholtfondet, Brand af 1848 Fond og sponsoren GourmetBryggeriet. Dertil har Dansk Musikerforbund, Dansk Kapelmesterforening og Gramex-funds bidraget med ekstraordinære tilskud.

soroe jazz