hyldeblomst salat 2Igen i år har Spis Sorø gruppen spændende aktiviteter på programmet. Som noget nyt besøger gruppen et ”ungt par på landet”, der arbejder på at blive selvforsynende, en familie der har frilandsgrise, høns, fælleshaver m.v. og den økologiske æbleplantage, Kysøko. Deltagerne skal også pelse/ grille kaniner og rådyr, plukke naturens dejlige råvarer og høre foredrag om hvordan man laver honning, grøn chokolade og dyrker giftfrie grønsager i haven.

Første arrangement er allerede torsdag den 4. juni 2015. Denne eftermiddag går turen til Hørhavegård, som ligger midt i smukke Tystrup-Bavelse Naturpark. På dagsordenen er bier og vigtigheden af bier i vores haver og på vores marker. Honningpigen, en lokal biavler, har sagt ja til at fortælle om “blomsten og bien” og sin virksomhed. Gitte Torp fra Hørhavegård planlægger et aftenmåltid, hvor honning indgår.

“Hvis hyldeblomsterne er fremme laves hyldeblomstdrik med Hørhavegårds egen honning”, fortæller Gitte Torp, som er med i styregruppen. Hun anbefaler, at man tager tøj på efter vejret, da det foregår udendørs.

Det er nu tredje år at gruppen af ildsjæle bag projektet Spis Sorø – vildt og lokalt sætter nye ideer i gang. De lokale ildsjæle fortæller, at de gerne vil være med til at gøre Sorø og omegn til et “grønt” smørhul med oplevelser, læring og gode lokale måltider.  Udover gode grønne måltider arrangeres foredrag og happenings.

Programmet for 2015 kan ses på Spis Sorø’s hjemmeside: www.spissorø.dk

Fakta om første arrangement
Dato: Torsdag den 4. juni 2015 kl. 17
Mødested: Hørhavegård, Hørhavevej 1, Fuglebjerg
Pris: 125,- inkl. let anretning, jordbær med honning, kaffe + te. Drikkelse og is fra Skarø kan købes. (Kontant betaling ved ankomst.)
Tilmelding: 29 27 50 89 Gitte Torp Olsen, senest 3/6 kl. 12.

honningpigen bier