køredag-sorø08Den 5. juni fejres Grundlovsdag, men det er også Fars Dag, og så er det den Motorhistoriske Køredag.

Et af Sjællands største arrangementer finder sted i Sorø, som fra kl. 12 vil summe af liv, klassiske biler og højt humør.

De tre store Sjællandske veteranklubber, Sjællands Motorveteraner, Dansk Veteranbil Klub og Veteranmotorcyklens Venner, vil sammen med lokale aktører skabe en festlig og fornøjelig dag for hele familien.

Sorø Museum vil igen år samle aktiviteterne omkring et tema. I anledningen af 100 års jubilæet for kvinders valgret, et temaet meget passende blevet: Med mor bag rattet.

 

Program

Fra kl. 12
Veteranbilerne ankommer til byen gennem hele dagen. Der parkeres hele vejen ned gennem byens hovedgade, omkring det gamle torv, og i Akademihaven.

Kl. 15 og kl. 17
Nostalgibandet ’Once again’ spiller på Torvet

Der vil dagen igennem være underholdning på og omkring torvet, og der vil være åbent med særudstillinger på Sorø Museum. Butikkerne i byen har fået lov at holde ekstraordinært åbent på denne helligdag og de unge mennesker på Sorø Gymnastikefterskole vil vise, hvad de kan.

Selv om det også er fars dag, håber Sorø Museum, at mange af de veteranbilsejende familier, der plejer at gæste byen, ankommer med mor bag rattet.