TinaElfkunst2015ormeinstalation (7)Maj måneds udstiller på Sorø Bibliotek er kreative unge i alderen 6-16 år fra Holbergskolen, Borgerskole og Sorø Musiske Skole. De går alle på Kunstlinjen på Sorø Musiske Skole med Tina Elf som kunstlærer. Udstillingen kan ses i perioden 4.-30. maj i Kunstgangen 1.sal i Bibliotekets almindelige åbningstid.

“Udstillingen på biblioteket vil vrimle med alverdens farverige ”orme” i en større installation og små afstøbninger af helt naturlige æbler”, fortæller Tina Elf.

Det var en sensommer tur ved stranden sidste år, der fik Tina Elf til at tænke på, at de fleste børn og unge udelukkende anvender tegneremedier adskilt fra hinanden f.eks. farveblyanter for sig, akvarel for sig, tusch for sig, både de vand- og så permanente vandfaste tuscher, Posca tusch mfl. Det blev inspirationen til den bundne opgave, som Kunstlinjen arbejder med i denne sæson, og som nu nærmer sig sin afslutning.

Kunstlinjens elever eksperimenterer med masser af udtryk i den bundne opgave, – knækker farvekoder, laver mønstre/ornamenter, og gerne noget som de selv finder på i processen, eller noget som de bliver inspireret af hos de øvrige elever.

“I ”orme” opgaven udfordres fantasiskildringen, og eleverne skal finde ud af, om ormene har hår, hatte, smykker, tatoveringer etc. I forbindelse med opgaven har de også skullet lære at lave en lille nem afstøbning af en symmetrisk form, og her blev det et æble, som var opgaven”, fortæller Tina Elf.

Selve skabelonen til ”orme” opgaven er i øvrigt designet af en af Tina Elfs elever i forbindelse med en tegneserieworkshop, og den er herefter brugt som grundlag for de øvrige elevers bundne opgave.

Udover udstillingen på Sorø Bibliotek har Kunstlinjen fernisering lørdag den 30. maj kl. 13 på Kulturcenteret “Værkerne”, hvor alle er velkomne til at se nogle af de værker som kunsteleverne har arbejdet med i indeværende sæson. Der vil være lidt mundgodt og lidt musisk underholdning på dagen.

Det er allerede nu muligt at tilmelde sit/sine børn/unge til den kommende sæson på www.soromusiske.dk

Derudover udbyder Kunstlinien også forskellige workshops f.eks. tegneserie workshops, Lev i ler/ Skulptur workshop samt vild maleri.

TinaElfkunst2015ormeinstalation (11) TinaElfkunst2015ormeinstalation (2)