reneDen officielle fastelavn ligger i år søndag den 15. februar, men i Sorø fejres den gamle højtid over flere uger. Det er ikke kun børnehaver og skoler, der slår katten af tønden; de voksne vil også være med, og på Kongskilde Friluftsgård inviterer man derfor firmaer til fastelavnsfest den 14. februar.

Dit Sorø har interviewet forpagter og køkkenchef René de la Cruz om hans fastelavnstraditioner.

Hvad har I på fastelavnsmenuen i år?
Menuen er helt særpræget, den er for både børn og voksne, men vi lover det er sundt, fra lokalområdet og ikke mindst noget der falder i alles smag. Vi kører jo buffet til vores store fastelavnsarrangement, som er lavet i samarbejde med NaFri Event, og menuen afspejler sig selvfølgelig i temaet omkring piraterne, der er strandet, og som i den grad har brug for hjælp.

fastelavnstøndeHvad er der i tønden?
Det siger vi ikke! Tøndeslagningen spiller en hovedrolle. Der vil være tønder til flere hold og derfor også forskellige overraskelser til forskellige aldersgrupper.

Hvad tror du de fleste er klædt ud som i år?
Hos os bliver det pirater og sørøvere; jeg tror, de fleste vil lade sig inspirere af vores pirattema. Men det gør absolut ikke noget, hvis der er dyr og klovne imellem, det er det, der gør fastelavn sjovt.

Skal du selv slå katten af tønden i år?
Det tror jeg ikke, men man kan jo aldrig vide, hvad man får sagt ja til. Husker ikke jeg har slået katten af tønden, siden jeg var barn.

Holder I fastelavnstraditionerne i hævd hjemme hos jer privat?
På hjemmefronten er fastelavn ikke noget, vi som sådan går op i. Vi giver selvfølgelig til de, som kommer forbi på deres rasleture – primært slik. Derudover sniger der sig en fastelavnsbolle ind på kaffebordet et par gange.

Er der plads til at fejre både halloween og fastelavn?
Halloween er et noget anderledes koncept, og for den sags skyld meget sjovt. Det får både børn og voksne til at lade sig inspirere af det ukendte og uhyggelige. Faktisk synes jeg, der er mere over Halloween.  Om det er på grund af græskarlygterne på trapperne og udsmykningen i butikker og restauranter ved jeg ikke, men det er jo meget hyggeligt med det uhyggelige.

Hvor finder man byens bedste fastelavnsboller? Har du selv en opskrift, du vil dele?
Jeg har selv opskrifter på fastelavnsboller, men hvis du lover ikke at sige det til nogen, så er Sejers bedre end mine. Hvis man skal have den bedste fastelavnsbolle, så må man en tur forbi Sejers Konditori!

/SDL