Belgien gør det. USA, Sydafrika og England gør det også. Kampen mod kræft sker overalt i verden. I Danmark bidrager flere og flere lokale byer også til kampen ved at arrangere et 24-timers arrangement, Stafet For Livet, der indsamler penge til kræftsagen.

Stafet For Livet er et døgn med aktiviteter, underholdning og oplysning om kræft. Stafetterne sætter fokus på en dag i en kræftpatients liv og hylder, giver håb og styrker sammenholdet hos dem, der har kæmpet og dem, der stadig kæmper mod kræft.

– Sygdommen rammer desværre mange her i lokalområdet. Derfor er det oplagt at få Stafet For Livet til Sorø for at vise, at vi giver en hånd med til kampen mod kræft, siger Iram Saif, konsulent fra Kræftens Bekæmpelse.

Ideen til Stafet For Livet fik den amerikanske læge Gordy Klatt tilbage i 1985. Klatt lånte et lokalt atletikstadion og løb banen rundt i 24 timer, mens venner og familie betalte $25 for at løbe en halv time sammen med ham. Han rejste $27.000,- på ét døgn og 300 venner, familie og patienter kom forbi det lokale atletikstadion for at se på eller deltage.

Skal løftes af flere i Sorø
At arrangerer Stafet For Livet er en udfordrende opgave for lokalområdet, der kalder på alle de frivillige hænder, der ønsker at slå et slag for kræftsagen.

– Vi hilser alle frivillige mere end velkomne. For hvis ikke der er nok hænder, kan vi ikke få Stafet For Livet til byen. Og dermed mister vi en oplagt mulighed for at give en hånd med til kampen mod kræft,” siger Iram Saif.

Alle, der vil høre mere om at være frivillige, stille et hold eller vil høre mere om Stafet For Livet er velkomne til informationsmødet, der foregår

Onsdag den 28. januar 2015 fra kl. 19.00 – 21.00
I Sorø Hallen, Ringstedvej 20, 4180 Sorø

En stafet for livet
Stafet For livet er et arrangement, der markerer den kamp, som mere end 230.000 danskere hver dag kæmper mod – kræft. Rent praktisk stiller et hold ca. 10 – 15 personer, der skiftes til at have mindst et medlem på banen under hele stafetten. Om man vil gå, løbe eller køre i kørestol eller på løbehjul bestemmer man selv.

– Selve stafetten strækker sig over både nat og dag for at symbolisere, at det er hårdt arbejde døgnet rundt at have kræft. Det gælder ikke om at komme først men om at stå sammen og ikke mindst give håb til alle dem, der hver dag kæmper mod kræft. Samtidig er det jo også en god måde at være fysisk aktiv på sammen med familie, venner eller kolleger, siger Iram Saif.

Udover at samles om håbet og livet, samler holdene også penge ind til bekæmpelse af kræft ved at få andre til at støtte deres deltagelse i stafetten.

Fightere – tidligere og nuværende kræftpatienter (bl.a. Per Larsen) åbnede stafetten i Frederikssund 2013.
Fightere – tidligere og nuværende kræftpatienter (bl.a. Per Larsen) åbnede stafetten i Frederikssund 2013.