Sorø byder på mange spændende oplevelser. I denne og de kommende uger kan du læse om fem af de aktiviteter, der er i byen. Vi lægger ud med Sorø Roklub. Karen Boserup harinterviewet Olivia Cardel, eliteroer i Sorø Roklub og kostelev på Sorø Akademi.

Olivia Til Euro Slide Open i Gladsaxe sportshal. Sorø stak af med mange guld, sølv og bronze medaljer denne dag.
Olivia Meinert Cardel til Euro Slide Open i Gladsaxe sportshal. Sorø stak af med mange guld, sølv og bronze medaljer denne dag.

Første uge i det nye år er nu sat i gang, og det samme er dit nytårsfortsæt måske? Drømmer du om et sundere 2015 med mere motion samt sjove oplevelser, behøver du ikke længere end til Sorø Roklub for at finde dette.

Sorø Roklub blev stiftet i 1918 og har lige under 200 medlemmer. Der er et bredt aldersspænd – lige fra 12 år og op. Der er ingen krav for at blive medlem udover en svømmeprøve, som skal bestås.

Sorø Roklub deltager hvert år i mange regattaer (stævner), bl.a. i Odense, Sorø, København og Hamborg. Sorø Regatta ligger i starten af sommerferien, og her deltager folk fra Norge, Sverige og hele Danmark. Grunden til at de nordiske mesterskaber bliver afholdt på Sorø sø er bl.a. at det er en af landets bedste søer at ro på, og selvom Sorø er en lille by viser den stort engegement indenfor ”ro-verdenen”.

Roklubben har trænet flere roere, som senere hen har vundet nordiske og verdensmesterskaber. Trine Hansen, tidligere roer i Sorø, vandt bronze i 1996 i OL. Og så er der Olivia Cardel…

Astrid Steensberg og Olivia Meinert Cardel fra Sorø roklub på præmieskamlen til Sjællandsmesterskaberne i december  2014
Astrid Steensberg og Olivia Meinert Cardel fra Sorø Roklub på præmieskamlen til Sjællandsmesterskaberne i december 2014

Hvordan er sammenholdet i klubben?
Vi er en stor gruppe ungdomsroere, som træner nede i klubben hver dag. Vi tilbringer rigtig meget tid sammen – også udover træning. Vi har et stærkt fællesskab, og selvom træningen kan være hård, er der også plads til, at vi kan have det sjovt. Klubben laver mange fællesarrangementer såsom fællesspisning og foredrag, hvilket styrker fællesskabet endnu mere.

Hvordan er træningsfaciliteterne og træningsmiljøet i klubben?
Der er mange gode robåde, og jeg synes generelt, at vi har rigtig godt udstyr. Indendørs har vi ergometrene og lidt udstyr til diverse vægttræning. Derudover er der blevet snakket om i nogen tid, at vi skal have en tilbygning til mere plads til vægttræning og flere vægte. Beliggenheden er fantastisk! Et af de smukkeste steder i Danmark.

Hvem træner jer?
Vores bestyrelsesformand Merete samt kaproningschefen/træneren Gert Busk blev her for nylig væltet af posten. Gert Busk havde været aktiv i Sorø Roklub i mere end 50 år. Han var en kæmpe del af klubben, han var der hver evig eneste dag – 7 dage om ugen. Det, at han ikke længere er der, har givet et kæmpe tomrum – i hvert fald for os kaproere, som træner hver dag. Vi har nu fået to nye trænere, Carsten og Helle. De viser stort engagement, men der er meget at leve op til, når en kaproningschef som Gert Busk skal erstattes.

Olivia Meinert Cardel i double sculler med Cecilia Overgaard til Hamborg Regatta i 2014.
Olivia i double sculler med Cecilia Overgaard til Hamborg Regatta i 2014.

Har roning altid været en del af dit liv?
Ja, jeg er opvokset i en familie, hvor roning betyder meget, men jeg startede først rigtigt til roning da jeg var 12 år. De to sidste år har jeg trænet meget ambitiøst og målrettet, og jeg satser da også på noget stort i fremtiden.

Kan man godt starte i klubben, selvom man ikke ønsker roning på så højt et niveau?
Ja, sagtens! Klubben er meget alsidig. Der er morgenroere, motionistroere, juniorer, seniorer og så os kaproere. Som motionistroer kan du træne når du vil. Derudover kan man gå til ”ro spinning” hver tirsdag.

/KB