Vi nærmer os nu første weekend i december, og Sorø stråler af jul og hygge. Karen Boserup fra Sorø Akademi har i den anledning været ude og interviewe forskellige folk i byen om deres juletraditioner. I dag giver Joe, som ejer og driver Café & Ristorante Valencia svar på, hvordan hans jul ser ud, og hvilke traditioner den indeholder:Joe_Valencia

Hvordan skal du fejre julen i år?
Jeg fejrer altid julen derhjemme med min familie. I år bliver vi 3 familier, og jeg skal stå for alt madlavningen (sagde Joe med et smil på læben).

Hvad betyder julen for dig?
Jeg er kristen, så den betyder rigtig meget for mig – jeg har altid fejret julen, også da jeg boede i Libanon.

Hvad plejer I at få at spise juleaften?
Det er meget forskelligt. Jeg elsker danske retter, and, flæskesteg, gås. Vi plejer at variere fra år til år, og nogle gange står menuen på nationalretten fra mit hjemland, Libanon. Retten hedder ”Tabulleh” og består af persille med tomat, løg, basilikum og knust bulgur. En libanesisk specialitet, som ikke kun smager godt, men som også er sund.

Glæder du dig til at være hjemme i julen med din familie?
Jeg skal arbejde næsten hele julen, på nær 3 dage. Det at slappe af – det er ikke lige mig (sagde Joe med et grin).

Er jeres julegavebudget større eller mindre end sidste år?
Jeg har seks børn, og jeg synes aldrig, at det føles som om det bliver mindre.

Plejer du at købe julegaverne i Sorø?
Jeg prøver at handle lokalt, og før hen købte vi en stor andel af julegaverne i Sorø, men børnene er blevet ældre og ønsker sig ting, som man desværre ikke kan skaffe i Sorø.

Synes du Sorø er en hyggelig by i julen?
Ja, bestemt! Jeg synes virkelig, at de gør meget ud af det hvert år, med flotte julelys gennem hele Storgade og på Klosterporten – det oser af jul!

 

/KB

valencia jul