Det blev til et budgetforlig uden SF’ s aftryk. Da det viste sig, at det fra borgmesterens side var definitivt, at skattelettelser til erhvervslivet, afskaffelse af investeringer i cykelstier i de næste 3 år og en voldsom nedskæring på klimaindsatsen overhovedet ikke var til forhandling, kunne SF ikke være med.

SF har i stedet indsendt et ændringsforslag sammen med Socialdemokraterne. Byrådet er velkomment til at lade sig inspirere af dette og forbedre budgetforliget, inden budgettet skal vedtages på byrådsmødet den 8. oktober.

Vi beklager, det nye byråds behov for symbolpolitik med unødvendige lettelser for erhvervslivet. Det er SF’s holdning, at det ikke er fair at lette erhvervslivet for det lille bidrag (dækningsafgift), de giver til den fælles kasse, når Sorø Kommune har svært ved at finde midler til god madservice, til handicapområdet, til sundhedscentret, og må indføre besparelser, der berører børnenes hverdag og besparelser overfor de særligt udsatte og økonomisk trængte i borgere.

Sorø Kommune skal være et endnu bedre sted at bo og et sted med fantastiske opvækstvilkår for børn.

For SF betyder det satsning på trafiksikkerhed og gode cykelvilkår, derfor fastholder vi investeringen i cykelstier som et ”must”.

SF er positiv overfor sport og fodbold for alle, men vi har med vores budgetforslag vist, at det kan lade sig gøre uden det sker på bekostning af kultur- og naturtilbud til børn, et bedre sundhedscenter, klimaindsatsen og trafiksikkerheden. Der skal være plads til oplevelser og bevægelse for alle børn og voksne, uanset om man trives med sport, leg i naturen, kulturoplevelser, har brug for genoptræning eller har passion for ro og stilhed.

Og ja, helt ærligt vi prioriterer sundhedsplejen, og vil ikke tage penge der fra og give dem til talentsport.

Vi prioriterer folkeskolen og den musiske skole og sætter hellere flere penge af til de børn, som bor i kommunen end til en storstilet branding. For os er en væsentlig del af branding, det vi gør for vi, som allerede bor i Sorø Kommune. Det er det, der skal være den gode fortælling om Sorø Kommune, som et lækkert sted at bo.

Linda Nielsen
SF

Linda Nielsen
Linda Nielsen