Den 20-21. september omdannes Kongskilde Friluftsgård til en levende markedsplads, hvor du kan få fingrene i sjovt håndværk, økologiske specialiteter og sjældne kræmmervarer i de mange boder. I år, hvor markedet har 30-års jubilæum, kommer der så mange stadeholdere som aldrig før – 80 i alt.

Af nye stande, der ikke tidligere har været på Kongskilde Marked, kan blandt andet nævnes Lokale fødevarer, som distribuerer råvarer fra de små lokale producenter til restauranter og cafeer. Der kommer også en slagterbil fra Dyvelslyst Specialiteter med pålægsvarer og ost, og der er endvidere nye stande med kunsthåndværk – keramik og et lille galleri – og en økologisk frisør.

Udover lokalt producerede fødevarer finder du en stor og stemningsfuld kræmmerafdeling med mundgodt, krydderier, tøj og fine kræmmervarer, ligesom der er mad og drikke samt musikalsk underholdning.
Der er traditionen tro et spændende aktivitetsområde for børn, et vikingeområde, rollespil, ponyridning og pandekagebagning hos spejderne. Søndag er tryllekunstneren Ib Ibberman også klar til at underholde børnene med flere shows.

Rollespillet i skoven omkring friluftsgården står NaFri for. Inspireret af gamle folkeeventyr skal børnene i år hjælpe med at lede efter skovens konge, som er forsvundet – hvis han ikke bliver fundet, dør skoven. Børnene møder undervejs forskellige fantasi-væsener i skoven som en del af NaFris særlige form for naturformidling.

Friluftsgårdens nye naturvejleder, Kirsten Blicher Friis, står også for flere aktiviteter for børnene. Der vil være et orienteringsløb om nogle af de forskellige produkter på markedet – for eksempel om ulden, der kommer fra fårene, som børnene kan opleve i forbindelse med fåreklipning dagen igennem. Der bliver også mulighed for at prøve at lave æblemost og for at lave mel og bage brød.

Program – lørdag den 20. september
Fåreklipning løbende over hele dagen – stand 85
Kl. 10:00 Markedet åbner
Kl. 11:00 Naturvejlederens værksted åbner
Kl. 12:00 Goldwingtræf Lyngby MC + Hønseskidning – stand 9
Kl. 15:00 Hønseskidning – stand 9
Kl. 16:00 Naturvejlederens værksted lukker
Kl. 17:00 Markedet lukker

Program – søndag den 21. september
Fåreklipning løbende over hele dagen – stand 85
Kl. 10:00 Markedet åbner
Kl. 11:00 Naturvejlederens værksted åbner + Ib Ibberman—trylleshow i gårdspladsen
Kl. 11:30 Hønseskidning – stand 9
Kl. 13:00 Ib Ibberman—trylleshow i gårdspladsen
Kl. 14:30 Hønseskidning – stand 9
Kl. 15:00 Naturvejlederens værksted lukker
Kl. 16:00 Markedet lukker og vi siger på gensyn den 19-20. september 2015

Vi ses på Kongskilde Marked 2014.

marked