Søndag den 3. august kl. 16 kan du opleve Folkekirkens Ungdomskor i Sorø Klosterkirke. Det er en bonuskoncert i den succesrige Sorø Internationale Musikfestival. Landskoret, også kaldet FUK, er et ligestemmigt og særdeles velsyngende kor på ca. 45 medlemmer, hvis formål det er at være en spydspids for den ligestemmige kormusik i Den danske Folkekirke og i det danske musikliv.

For FUK er Landskoret således en vigtig aktør i organisationens arbejde for at udbrede kendskabet til og glæden ved arbejdet med børne- og ungdomskor inden for Folkekirken. Koret finansieres dels via støtte fra FUK dels via medlemmernes kontingent og deltagerbetaling. For at gennemføre aktiviteter derrækker ud over de 5-6 årlige samlinger er koret afhængig af økonomisk bistand fra fonde og andre bidragydere.

Landskorets sangere kommer fra alle egne af Danmark og synger alle samtidigt i deres hjemlige kirkekor.

Landskoret er et tilbud til de dygtigste sangere, til hvem der gives store udfordringer, uddannelse, udvikling og et spændende socialt fællesskab. Sangerne i koret er mellem 12 og 22 år og optages ved auditions 2 gange om året.

Koret samles til øveweekender 5-6 gange om året og en uge i sommerferien.Øveweekenderne afsluttes ofte med en koncert. Koncerter og øveweekender planlægges i hele landet.

Landskoret blev dannet i februar 2003 og har Sigrid Damsager som dirigent. Koret giver koncerter overalt i landet og tager hver sommer på turne i de forskellige landsdele. Denne sommer har koret været på en intensiv to-dages turné i Ribe Domkirke, Løgumkloster kirke, Fredenskirken i Aarhus og Aarhus Domkirke. I sommeren 2010 har koret gennemført en koncertturné iIsland, der som sit udgangspunkt havde et Islandsk/dansk samarbejde med titlen New Nordic Soundscape.

Sigrid Damsager er ansat som dirigent for Landskoret per 1. august 2013 og dirigerer sin første koncert med koret i Saxkøbing Kirke d. 8. september kl. 14. Sigrid er uddannet kordirigent fra Det Jyske Musikkonservatorium og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hun har tidligere dirigeret bl.a. Skalborg Kirkes Børne- og Ungdomskor, Studentermenighedens Kor på Amager, Manskören Ugglan i Stockholm og er fast dirigent for Nyköpings Kammarkör.

I 2008 grundlagde hun det fem mand store Vokalensemblet Nordenlyd med base i Nordjylland, hvor hun er medsyngende kunstnerisk leder, og i 2013 vandt hun med Västgöta Nations Manskör (Uppsala) førstepris i kategorien Male Choirs på korfestivalen Cracovia Cantans i Krakow, hvor hun også modtog en særlig udmærkelse for sin direktion.

Sigrid har desuden dirigeret Nordvestjysk Brass Band, Aarhus Sommeropera, Eskilstuna Symfoniorkester, Operahögskolan i Stockholm og det svenske Radiokören.

fuk