Sorø Erhverv har endnu engang afholdt en erhvervsrejse til udlandet, denne gang til Skåne. I rejsen deltog 23 repræsentanter for et bredt udsnit af kommunens erhvervsliv.

Formålet med rejsen var at tage temperaturen på svensk erhvervsliv og finde ud af om der er nye muligheder i Sverige for danske virksomheder.

I løbet af rejsen, der varede en dag, var der besøg ved blandt andet brødfabrikken Pågen, emballagevirksomheden Tetra Pak og et oplæg om Skånes mange små virksomheder og iværksættere. Turen var en god anledning for de deltagende virksomheder til at få opdateret viden og nye kontakter på den anden side af Øresund.

Selvom Sverige på ingen måde er et ukendt marked for vores erhvervsliv, ser erhvervskonsulent i Sorø Erhverv Peter Fjerring et yderligere potentiale i vores naboland:

– Vi fornemmer en stor interesse blandt lokale virksomheder for de nordiske nærmarkeder. For mange af vores helt små virksomheder, der skal eksportere for første gang, er det naturligt nok lettere at gå i gang i Kalmar og Stavanger end Calcutta og Shanghai, forklarer Peter Fjerring.

– Sorø Erhverv afholder derfor løbende forskellige arrangementer, ofte sammen med Danmarks Eksportråd, hvor vi ruster det lokale erhvervsliv til at gøre forretninger i Norden, lyder det fra Peter Fjerring.

Erhvervslivet i Skåne
Det er nu 14 år siden, at Øresundsbroen blev indviet, og broen har på mange måder bundet Danmark og Skåne mere sammen. Der findes i dag tætte forbindelser på tværs af Øresund, hvad angår erhvervsliv, arbejdsmarked og uddannelse. Skåne, der har 1,3 millioner indbyggere, er i øjeblikket inde i en positiv udvikling med vækst og økonomisk fremgang. Skåne er en region, der på få årtier har udviklet sig fra at stå stærkt i den traditionelle industriproduktion til i dag at have mange virksomheder inden for it, kommunikation og biotek, samtidig med at fødevarer fortsat er en stor branche. Skåne er også præget af mange videregående uddannelsesinstitutioner – herunder Lunds Universitet og Malmö Högskola med henholdsvis 48.000 og 24.000 studerende.

Hele holdet
Hele holdet