Victoria Teatret har programlagt en ny række af operaforestillinger, hvoraf hovedparten er live transmissioner fra internationale opførsler.

Torsdag den 14. november 2013: Aida – Opera National de Paris (live)

Aida er en opera af Giuseppe Verdi, komponeret i 1871. Handlingen udspiller sig i Egypten på de første faraoners tid. Egypten og Etiopien er i krig. Den etiopiske prinsesse Aida og den egyptiske officer Radames forelsker sig i hinanden, og det ender tragisk.

Lørdag den 7. december 2013: La Traviata – La Scala, Milano (live)

La traviata er ligeledes komponeret af Verdi, baseret på Alexandre Dumas den yngres roman Kameliadamen

Lørdag den 28. december 2013: Nødde­knæk­­keren – Wiener Staatsballett (recorded)

Nøddeknækkeren og musekongen er et eventyr skrevet af den tyske romantiske forfatter E. T. A. Hoffmann i 816. Tjajkovskij komponerede balletten, der handler om juleaften hos den rige familie Stahlbaum.

Mandag den 10. februar 2014: La Fanciulla del West – Opera National de Paris (live)

Pigen fra Vesten er komponeret af Giacomo Puccini, der ligesom Madame Butterfly er baseret på en fortælling af David Belasco.

Onsdag den 19. februar 2014: Lucia di Lammermoor – La Scala, Milano (live)

Lucia di Lammermoor er komponeret af Gaetano Donizetti, baseret på Sir Walter Scotts historiske roman Bruden fra Lammermoor. Den skotske kvinde bliver midtpunktet i en fejde mellem to klaner i Lammermuir Hills of Scotland.

Tirsdag den 18. marts 2014: Capriccio – Vienna Staatsoper (recorded)

Operaen om grevinden Madeleine er komponeret af Richard Strauss, og blev første gang opført i 1942.

Tirsdag den 29. april 2014: Tristan og Isolde – Opera National de Paris (live) AFLYST – ISTEDET VISES OTELLO DEN 22. APRIL

Richard Wagner opera bygger på en keltisk legende, baseret på et værk af Gottfried von Strassburg. Musikken var banebrydende, da den blev skrevet; den såkaldte Tristanakkord er den mest berømte akkord i musikhistorien.

Bestil billetter.

Nøddeknækkeren
Nøddeknækkeren