Kom og oplev en sjov sport med masser af fart, spænding og action. Sorø BMX klub afholder DM i BMX søndag den 22. september kl. 10.00 på banen ved Fægangen 5, 4180 Sorø.

Søndag bliver medaljerne fordelt i forbindelse med dette års Danmarksmesterskab i BMX. Det er det sidste store løb i sæsonen, og mange kørere har fokuseret deres træning mod netop dette løb. Så de ca. 400 kørere, der stiller til start i Sorø, er i topform og opsatte på at yde deres allerbedste.

Toptunede kørere på banen og over 1.000 entusiastiske tilskuere på sidelinjen er et godt udgangspunkt for et BMX race i topklasse.

Johnny Winther, formand i Sorø BMX: ”Sidste år blev vi kåret til Årets klub i DMU. Primært på grund af vores klubudvikling og evne til at afvikle store løbsarrangementer. I år har vi fået æren af at afholde DM, hvilket vi er rigtig stolte af. Vi vil gøre hvad vi kan for at udnytte hjemmebanefordelen og stiller med det absolut største hold, på i alt 46 kørere. Så vi har store forventninger til, at vi efter finalerne står med en flok Danmarksmestre.”

Dansk BMX har ca. 1.000 aktive kørere, og der er 25 klubber fordelt jævnt over hele landet. Sporten opstod oprindeligt i Californien, USA i 1960’erne og blev kendt i Danmark i forlængelse af Steven Spielbergs film E.T. BMX blev optaget under specialforbundet Danmarks Motor Union (DMU) i 1982.

Emil_Kot