Tirsdag den 30. april kl. 16 afsløredes en tilføjelse til facadeudsmykningen på café inTro. Facadedesignet på den folkekirkelige café er ellers kun fem måneder gammelt, men nu er cafeen blevet tilkendt det økologiske spisemærke i guld.

Den status vil cafeen gerne skilte med. Derfor vil man fremover på facaden kunne se, at her serveres næsten udelukkende økologiske produkter. Økologi handler som bekendt både om indholdet i den mad, vi spiser og om ansvaret for naturen, hvor fødevarerne produceres. Der er fremtidsperspektiv i den økologiske satsning. 

Cafeens frivillige er naturligvis stolte af hæderen. Alle har arbejdet hårdt for på få måneder at gøre café inTro kendt som folkekirken i gadeniveau. Et sted, der både har plads til stamgæster, som har fået gode venner i cafeen, og samtidig er en trendy cafe, hvor man kan gå direkte ind og nyde servering tilberedt af de bedste råvarer. 

Bag opnåelsen af det økologiske guldspisemærke ligger naturligvis et stort arbejde med at finde frem til økologiske leverandører med den rigtige kvalitet og pris. Den høje økologiprocent er desuden blevet dokumenteret over for fødevaremyndighederne. Vægten af hver eneste æg, tranebærmost, paté m.m. er blevet registreret i et stort regneark. Derfor kan man i cafeens regnskaber se præcis, hvor mange kg fødevarer, der er blevet fortæret, og at mere end 90 % af disse er økologiske.

Det er Fødevarestyrelsen og Økologisk Landsforening, som står bag det økologiske spisemærke, der findes både i bronze-, sølv- og guldudgave. De registrerede spisesteder kan findes på spisemærkets hjemmeside. Man kan også se, at café inTro indtil nu er det eneste offentlige spisested på Sjælland uden for København, der er tildelt mærket i guld.

Café inTro på Absalonsgade
Café inTro på Absalonsgade 9, Sorø